A túró és a csokoládé együtt egy nagyon finom kombináció.
Ez a torta egy egyszerű és gyorsan elkészíthető finomság. Nehéz kivárni, hogy pár órát a hűtőben pihenjen.
Alig vártam már, hogy megkóstoljam!
Hozzávalók: (24 cm-es tortaformához)
A tésztához:
- 6 db tojás
- 6 ek porcukor
- 4 ek liszt
- 2 ek holland kakaópor
- 1 dl olaj
- 1 cs sütőpor
- egy csipet só
A krémhez:
- 0,5 kg túró
- 15 dkg cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 15 dkg vaj
A tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dkg vaj
A kenéshez:
- 1 ek vaj
- 1 ek liszt
Elkészítés:
Először elkészítjük a tésztát. A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat a porcukorral és az olajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaót. Alaposan elkeverjük és óvatosan belekeverjük a tojásfehérje habot.
A tortaformát vajjal kikenjük és egyenletesen egy kevés liszttel megszórjuk. Ezután beleöntjük a tésztát.
180 fokra előmelegített sütőben , 20 perc alatt készre sütjük. (Tűpróbával most is ellenőrizzük!)
Ez idő alatt elkészítjük a túrókrémet. A lágy vajat kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd belekeverjük a túrót is.
A csokoládét kockákra tördeljük és a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk. Elkeverjük és kissé hűlni hagyjuk.
Amikor a tészta elkészült és langyosra hűlt, rákenjük a túrókrémet. A tetejére szépen elkenjük az olvasztott csokit.
Néhány órát a hűtőben pihentetjük, hogy a krémek megdermedjenek, és szépen szeletelhető legyen.