Skip to content

Kakaós almatorta

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

 

Ezt a tortát ajánlom kezdő háziasszonyoknak is! Nagyon egyszerű elkészíteni és nem drága.
Régi recepteket kutatva bukkantam erre a sütire, még kezdő süti készítő korszakomból származik. 🙂 Ha marad belőle, reggel egy pohár tejjel szoktuk elfogyasztani.

 

Hozzávalók:  ( tortaforma mérete 24 cm )

  • 4 db alma
  • 15 dkg finomliszt
  • 15 dkg cukor
  • 2 ek holland kakaópor
  • 0,5 cs. sütőpor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 15 dkg margarin
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 2 dl habtejszín
  • 2 ek cukor
  • 1 tk fahéj
  • 1 ek porcukor

 

 

 

 

 

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk és egy sütőpapírral bélelt tortaformába, cikkekre vágva, egymás mellé illetve egymásra helyezzük. A két evőkanál cukrot elkeverjük a fahéjjal és megszórjuk az almát. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a kakaót, a sütőport és a szódabikarbónát. Ezután a két tojást elkeverjük és a lágy margarinnal valamint a tejszínnel a liszthez adjuk. Alaposan elkeverjük a tésztát és az almára öntjük. Szépen elsimítjuk a tetejét.
180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 35 percig sütjük. Tűpróbával most is ellenőrizzük.
A tortát még melegen egy tálcára borítjuk, hogy az alma kerüljön felülre. A sütőpapírt óvatosan lehúzzuk róla és egy kevés porcukorral megszórjuk. Tejszínhabbal díszíthetjük a tetejét.

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük