Ezt a tortát ajánlom kezdő háziasszonyoknak is! Nagyon egyszerű elkészíteni és nem drága.
Régi recepteket kutatva bukkantam erre a sütire, még kezdő süti készítő korszakomból származik. 🙂 Ha marad belőle, reggel egy pohár tejjel szoktuk elfogyasztani.
Hozzávalók: ( tortaforma mérete 24 cm )
- 4 db alma
- 15 dkg finomliszt
- 15 dkg cukor
- 2 ek holland kakaópor
- 0,5 cs. sütőpor
- 1 kk szódabikarbóna
- 15 dkg margarin
- 2 cs. vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 2 dl habtejszín
- 2 ek cukor
- 1 tk fahéj
- 1 ek porcukor
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk és egy sütőpapírral bélelt tortaformába, cikkekre vágva, egymás mellé illetve egymásra helyezzük. A két evőkanál cukrot elkeverjük a fahéjjal és megszórjuk az almát. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a kakaót, a sütőport és a szódabikarbónát. Ezután a két tojást elkeverjük és a lágy margarinnal valamint a tejszínnel a liszthez adjuk. Alaposan elkeverjük a tésztát és az almára öntjük. Szépen elsimítjuk a tetejét.
180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 35 percig sütjük. Tűpróbával most is ellenőrizzük.
A tortát még melegen egy tálcára borítjuk, hogy az alma kerüljön felülre. A sütőpapírt óvatosan lehúzzuk róla és egy kevés porcukorral megszórjuk. Tejszínhabbal díszíthetjük a tetejét.