Skip to content

Juharszirupos szalonnás tésztában sült camembert

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

Juharsziruppal meglocsolt, ragacsos camembert sajt, bacon szalonna, ropogós tésztában. Ez valami mennyei étel. Köret már nem is szükséges hozzá. Muszáj kipróbálni!

Hozzávalók 2 főre:

  •   2 db camembert sajt
  • 1 csomag (275 g) leveles tészta
  • 15 dkg bacon szalonna
  • 1 db tojás
  • 2 ek víz
  • 1 dl juharszirup
  • 2 ek apróra vágott dió

 

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A leveles tésztából 2 kockát vágunk és egy munkalapra fektetjük. A közepükre helyezünk 1-1 sajtot. A szalonnát kockára vágjuk és kisütjük. A juharszirupot egy tálkában a mikróban kicsit felmelegítjük, majd összekeverjük a kisült szalonnával. A sajtok tetejére kanalazunk körülbelül 2-2 evőkanállal, majd a tésztába csomagoljuk. A tészta sarkait a sajt felett behajtogatjuk és a kezünkkel kicsit összenyomogatjuk, hogy ne nyíljon szét. Egy tálkában a felvert tojást és a vizet összekeverjük. A leveles tésztát egy ecset segítségével a tojással megkenjük. A maradék szalonnát a tetejére tesszük és megszórjuk a durvára vágott dióval.

Körülbelül 20 perc alatt készre sütjük, ameddig a tészta szép aranybarna lesz.
Frissen, azonnal tálaljuk. Köretet külön nem készítettem hozzá, mert önmagában is laktató.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük