Juharsziruppal meglocsolt, ragacsos camembert sajt, bacon szalonna, ropogós tésztában. Ez valami mennyei étel. Köret már nem is szükséges hozzá. Muszáj kipróbálni!
Hozzávalók 2 főre:
- 2 db camembert sajt
- 1 csomag (275 g) leveles tészta
- 15 dkg bacon szalonna
- 1 db tojás
- 2 ek víz
- 1 dl juharszirup
- 2 ek apróra vágott dió
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A leveles tésztából 2 kockát vágunk és egy munkalapra fektetjük. A közepükre helyezünk 1-1 sajtot. A szalonnát kockára vágjuk és kisütjük. A juharszirupot egy tálkában a mikróban kicsit felmelegítjük, majd összekeverjük a kisült szalonnával. A sajtok tetejére kanalazunk körülbelül 2-2 evőkanállal, majd a tésztába csomagoljuk. A tészta sarkait a sajt felett behajtogatjuk és a kezünkkel kicsit összenyomogatjuk, hogy ne nyíljon szét. Egy tálkában a felvert tojást és a vizet összekeverjük. A leveles tésztát egy ecset segítségével a tojással megkenjük. A maradék szalonnát a tetejére tesszük és megszórjuk a durvára vágott dióval.
Körülbelül 20 perc alatt készre sütjük, ameddig a tészta szép aranybarna lesz.
Frissen, azonnal tálaljuk. Köretet külön nem készítettem hozzá, mert önmagában is laktató.