Skip to content

Joghurtos – fűszeres csirkemellcsónak

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Egyszerűen elkészíthető étel, bárki kipróbálhatja, nem fog csalódást okozni! Akinek ügyelni kell a kalóriákra, csak a burgonyát hagyja ki! Egy igazán mutatós étel, mivel kis papírcsónakokba pakolok mindent és így sütöm meg. 😊

 

@szilviamalmos Joghurtos-fűszeres csirkemellcsónak🍴🥘 Hozzávalók: ( 4 fő) 4 db vastagabb szelet csirkemell a páchoz: 6 ek olívaolaj 1 pohár ( 175 g ) natúr joghurt 3 gerezd zúzott fokhagyma 1 ek őrölt fűszerpaprika 2 ek paradicsompüré 1 tk kakukkfű 1 mk curry 1 mk őröltbors 1 mk só további hozzávalók: 4 db közepes méretű burgonya 1/2 – 1/2 – 1/2 piros-sárga-zöld kaliforniai paprika 1 db kisebb cukkini 2 db vöröshagyma 1 cs. petrezselyemzöld 20 dkg mozarella ➡️ Facebook oldal: Sylvia Gasztro Angyal ➡️ Weboldal: sylviagasztroangyal.hu #fyp #foryou #foryoupage #sylviagasztroangyal #gasztro #gasztroblogger #gasztronómia #recept #receptvideo #egyszerurecept #csirkemell #kaja ♬ In The Kitchen – Giulio Cercato


Hozzávalók: ( 4 fő)

  • 4 db vastagabb szelet csirkemell

a páchoz:

  • 6 ek olívaolaj
  • 1 pohár ( 175 g ) natúr joghurt
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 ek őrölt fűszerpaprika
  • 2 ek paradicsompüré
  • 1 tk kakukkfű
  • 1 mk curry
  • 1 mk őröltbors
  • 1 mk só

további hozzávalók:

  • 4 db közepes méretű burgonya
  • 1/2 – 1/2 – 1/2  piros-sárga-zöld kaliforniai paprika
  • 1 db kisebb cukkini
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 20 dkg mozarella

 

 

Elkészítés:

A megtisztított csirkemell szeleteket  beirdaljuk. A pác hozzávalóit elkeverjük egy tálban. A csirkemellet a pácban megforgatjuk, majd a hűtőben néhány órát pihentetjük. ( Én mindig előző este szoktam a húsokat bepácolni. Minél tovább marad a csirke a pácban, annál puhább és ízletesebb lesz.)
Ezután 4 db közepes méretű csomagot hajtunk össze sütőpapírból. Mindkét végét összekötjük konyhai zsineggel.
Következnek a zöldségek:  a megtisztított burgonyát a hagymát és a cukkinit vékony, fél karikákra vágjuk. A paprikákat pedig csíkokra szeleteljük. A pácból kivesszük a húst és a maradék páchoz keverjük a zöldségeket.
Összeállítjuk az ételt: a zöldségeket elosztjuk  a négy csomagban és a tetejére teszünk 1-1 szelet csirkemellet. 200 fokra előmelegített sütőben, 40-45 percig sütjük. Ezután megszórjuk a tetejét reszelt mozarellával és további 15 perc alatt készre sütjük. Frissen, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük