Talán az egyik legegyszerűbb joghurtos pác. Ez az étel könnyen elkészíthető és akár diétába is beilleszthető, de természetesen nem krokettel, hanem egy könnyű salátával.
Hozzávalók 4 főre:
- 80 dkg csirkemell filé
- 1 doboz (400 g) natúr joghurt
- só-, bors ízlés szerint
- 2 ek sült csirke fűszersó
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek olivaolaj
- kb. fél dl olaj a sütéshez
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a joghurtot a zúzott fokhagymával, egy kiskanál sóval, borssal és az olivaolajjal. A csirkemellet megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. Meghintjük a szeleteket fűszersóval, majd ráöntjük a joghurtos pácot. Hűtőben állni hagyjuk néhány órát, vagy akár egy éjszakán át. Ezután egy grill serpenyőben, egy kevés olajon megsütjük a csirkemelleket és kedvenc köretünkkel tálaljuk.