Skip to content

Joghurtos fokhagymás csirkemell krokettel

Print Friendly, PDF & Email

 

 

Talán az egyik legegyszerűbb joghurtos pác. Ez az étel könnyen elkészíthető és akár diétába is beilleszthető, de természetesen nem krokettel, hanem egy könnyű salátával.

Hozzávalók 4 főre:

  • 80 dkg csirkemell filé
  • 1 doboz (400 g) natúr joghurt
  • só-, bors ízlés szerint
  • 2 ek sült csirke fűszersó
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olivaolaj
  • kb. fél dl olaj a sütéshez

 

 

Elkészítés:

Egy tálban összekeverjük a joghurtot a zúzott fokhagymával, egy kiskanál sóval, borssal és az olivaolajjal. A csirkemellet megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. Meghintjük a szeleteket fűszersóval, majd ráöntjük a joghurtos pácot. Hűtőben állni hagyjuk néhány órát, vagy akár egy éjszakán át. Ezután egy grill serpenyőben, egy kevés olajon megsütjük a csirkemelleket és kedvenc köretünkkel tálaljuk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük