Nagyon gyorsan elkészíthető és finom.
Bármilyen házi gyümölcslekvárral ideális, vagy ha van ideje a háziasszonynak, érdemes narancsos csokikrémet készíteni hozzá!
Hozzávalók 4 főre:
- 2 pohár natúr joghurt (2×150 g)
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek cukor
- 30 dkg liszt
- 2 tojás
- csipet só
Sütéshez:
- olaj
Szóráshoz:
- 2 ek porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat összekeverjük (liszt, sütőpor, cukor, vaníliás cukor só), majd a tojással elkevert joghurtot is hozzáadjuk. Jól összedolgozzuk, kicsit ragacsos lesz, de nem kell hozzá több lisztet adni. 5 percig állni hagyjuk, majd olajat melegítünk (közép meleg legyen) és evőkanállal beleszaggatjuk a tésztát (lehet vizes kézzel gombócokat is formázni). Sütés után papírtörlőre szedjük őket, majd melegen a porcukorba (amit előzőleg egy csomag vaníliás cukorral összekevertünk) hempergetjük őket.
Kedves olvasók!Elkészítettem Sylvia Gasztroangyal Joghurtos fánk receptjét!Valóban egyszerű és nagyon finom!🤗🤗🤗❤❤❤❤
Köszönöm szépen 🙂