Skip to content

Joghurtos fánk

Print Friendly, PDF & Email

Nagyon gyorsan elkészíthető és finom.
Bármilyen házi gyümölcslekvárral ideális, vagy ha van ideje a háziasszonynak, érdemes narancsos csokikrémet készíteni hozzá!


Hozzávalók 4 főre:

  • 2 pohár natúr joghurt (2×150 g)
  • 1 cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 ek cukor
  • 30 dkg liszt
  • 2 tojás
  • csipet só
Sütéshez:
  • olaj
Szóráshoz:
  • 2 ek porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor



Elkészítés:


A száraz hozzávalókat összekeverjük (liszt, sütőpor, cukor, vaníliás cukor só), majd a tojással elkevert joghurtot is hozzáadjuk. Jól összedolgozzuk, kicsit ragacsos lesz, de nem kell hozzá több lisztet adni. 5 percig állni hagyjuk, majd olajat melegítünk (közép meleg legyen) és evőkanállal beleszaggatjuk a tésztát (lehet vizes kézzel gombócokat is formázni). Sütés után papírtörlőre szedjük őket, majd melegen a porcukorba (amit előzőleg egy csomag vaníliás cukorral összekevertünk) hempergetjük őket.

 

 

2 thoughts on “Joghurtos fánk”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük