Ma már nem csak Amerikában olyan népszerű keksz az Oreo! Finom, roppanós, tejkrémmel töltött keksz. Remek vendégváró sütemény, ráadásul fokozzuk, is az élvezeteket, mivel sokféle isteni desszert alapjául is szolgál: például Oreo torta, amit korábban már én is elkészítettem.
De most jöjjön egy újabb krémes finomság oreoval:
Hozzávalók 6 főre:
- 2 doboz Oreo keksz (2 x 176 g)
- 15 dkg olvasztott vaj
- 1 cs Aranka csokoládés krémpor (főzés nélküli)
- 5 dl tej
- 3 dl habtejszín
- 1 db habfixáló
- 20 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
Elkészítés:
Az oreo kekszet egy nagy, visszazárható zacskóba tesszük. A zacskót lezárjuk és a kekszet egy sodrófával kis darabokra törjük. Ne legyen morzsás, hanem apró darabos! A morzsolt kekszet kétfelé elosztjuk, ez egyik felét félretesszük a tetejére. A másik felét olvasztott vajjal jól összekeverjük és egy kb. 22 x 26 cm-es tepsibe simítsuk. Körülbelül egy órára a hűtőbe tesszük. A krémport előírásnak megfelelően elkészítjük: egy tálba tesszük, és a tejjel együtt habverővel felverjük, majd a hűtőbe tesszük. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük és szintén kétfelé osztjuk. Az egyik felét a porcukorral simára kevert krémsajthoz adjuk. Ezt a mascarponés krémet a kekszre kenjük. Erre jön a lehűtött csokipuding réteg, majd a tejszínhab másik felével befedjük. Végül az elején félretett oreo keksz darabokkal megszórjuk a desszertünket. Nagyon nehéz kivárni, de néhány órára tegyük még hűtőbe tálalás előtt! 🙂