Húsvéti alapanyagokból egy csodás majonézes saláta. Készülhet akár az ünnepi asztalra, illetve a megmaradt sonka-tojásból is elkészíthetjük. Jól behűtve isteni!
Hozzávalók: (4 fő)
- 1 csomag ( 170 g) salátakeverék
- 6 db tojás
- 20 dkg főtt sonka
- 1 cs retek
- 4 szál újhagyma
- 1 doboz (330g) kukorica
- 1 adag házi majonéz kb. 20 dkg
- 2 ek reszelt torma
- 1 nagy pohár (330g) tejföl
- só, -bors ízlés szerint
Elkészítés:
A sonkát kisebb kockákra vágjuk. A tojást keményre főzzük, kihűtjük és megpucoljuk. A retket cikkekre vágjuk a kukoricát leszűrjük. Az újhagymát felkarikázzuk. 5 db tojást felszeletelünk és apróra vágjuk.
Elkészítjük a tartármártást a majonézből és a tejfölből. Ízesítjük tormával, sóval és borssal. A hozzávalókat a mártásba forgatjuk és néhány órára a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a maradék tojással és zöldségekkel díszítjük a tetejét.