Húsvéti alapanyagokból egy fantasztikus szendvics. A maradékokat szoktam felhasználni. Egy vacsorára mondjuk egy kis hasábburgonyával tálalva, örülni fog a család!
Hozzávalók: (4 főre )
- 4 db hamburger zsemle
- 4 szelet főtt sonka
- 15 dkg trappista vagy eidami sajt
- 2 db főtt tojás
- 4 db csemege vagy kovászos uborka
- 10 dkg saláta keverék
- 1 adag házi majonéz
- 2 tk torma
- 2 ek olaj
Elkészítés:
A sonka szeleteket egy kevés olajon pár perc alatt megsütjük. Ugyanebben a serpenyőben a félbevágott bucikat kissé megpirítjuk. A sajtot lereszeljük a tojásokat karikákra vágjuk. A majonézt elkeverjük a tormával.
Ezután összeállítjuk a szendvicseket: a bucik alsó felét megkenjük a tormás majonézzel. Salátával megszórjuk és ráhelyezzük a sonka szeleteket. Ismét egy kevés majonéz következik és jöhet a reszelt sajt. Uborka szeletekkel, valamint néhány főtt tojáskarikával borítjuk be. Végül a bucik tetejét ráhelyezzük és már tálalhatjuk is.