Húsos töltelék a combok közé?! 🙂
Húsimádóknak ajánlom, mert a csirkecombhoz egy húsos töltelék társul. Általában a csirkecombokat zöldségekkel illetve belsőségekkel (főként májjal) szokták megtölteni. Mivel én sosem kedveltem a belsőségeket, ezért ez a töltött csirkecomb anyukám találmánya, gyermekkoromból származik, amit azóta néha én is elkészítek.
Hozzávalók 4 főre:
- 4 db egész csirkecomb
- 30 dkg darált sertéshús
- 1 db tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 tk őrölt fűszerpaprika
- só, bors, ételízesítő ízlés szerint
- 1 púpozott ek mangalica zsír
- 2-4 dkg vaj
Elkészítés:
A megtisztított csirkecombokat sózzuk, borsozzuk.
Elkészítjük a tölteléket: Az apróra vágott vöröshagymát kevés zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a darált sertéshúst, a zúzott fokhagymát, pirospaprikát. Ízesítjük még sóval, borssal, ételízesítővel és ráütjük a tojást, majd jól összedolgozzuk. Óvatosan fellazítjuk a csirkecombok bőrét, és alátöltjük a tölteléket.
A tepsit kikenjük a zsírral, belerakjuk a töltött combokat, tetejüket megkenjük vajjal, öntünk alá kb. 1 dl vizet, és alufóliával befedjük.
180 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütési fokozaton) kb. 30-40 percig óráig pároljuk, majd
a fóliát eltávolítva készre sütjük. Petrezselymes újburgonyával és kovászos uborkával tálaljuk.
Tipp: a megmaradt tölteléket gombócokká formázzuk, zsemlemorzsába megforgatva olajban kisütjük.