Ezt az ételt a „szendvicsek Ferrárijának” nevezném legszívesebben.
Szaftos, ízletes húspogácsa, sajt, rántotta, valamint a tetején egy isteni fűszeres guacamole.
Kell ennél több? 🙂 Próbáld ki, ha vendégek jönnek és nem akarsz főzni. Nem győzöd majd a dicséreteket fogadni.
Hozzávalók 4 főre:
- 4 db császárzsemle
- 4 db tojás
- 4 szelet lapka sajt
- 35 dkg darált sertéshús
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kevés tabasco szósz
- kb. 2 ek olaj
- kb. 0,5 dl olaj
- só-, bors ízlés szerint
A fűszeres guacamoléhoz:
- 2 db érett avokádó
- 1 db kisebb lilahagyma
- 2 ek majonéz
- 1 tk tabasco
- só-, bors ízlés szerint
Elkészítés:
Először elkészítjük a guacamolét: az avokádót megszabadítjuk a magjától és a héjától. Egy tálba tesszük, majd egy villával pépesítjük és hozzáadjuk a finomra vágott lilahagymát. A majonézt összekeverjük a tabascoval és az avokádóhoz keverjük. Sóval, borssal ízesítjük ízlés szerint.
A darált húst egy másik tálba tesszük és fűszerezzük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, tabascoval. Jól elkeverjük és a kezünkkel, lapos húspogácsákat formázunk belőle.
A zsemléket félbevágjuk és a belsejüket vajjal megkenjük, majd egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk. Ezután félretesszük és ugyanebben a serpenyőben egy kevés olajat hozzáadva megsütjük először a húspogácsák egyik oldalát. Majd megfordítjuk és amikor ez az oldal is elkészült, akkor 1-1 szelet sajtot teszünk rájuk. A tűzről félrehúzzuk és melegen tartjuk.
A tojásokat kettesével felverjük, sózzuk, borsozzuk és egy kevés forró vajon egyben megsütjük az egyik oldalát. Amikor az omlett alja megsült, akkor egy lapáttal alányúlva félbehajtjuk a tojást. Mindkét oldalát megsütjük és félbevágjuk. Ezt még egyszer elvégezzük, így lesz 4 darab, negyed tojásomlettünk a szendvicsekre.
Következik a szendvicsek összeállítása: a zsemlék alsó felére teszünk 1-1 sajtos húspogácsát. Erre tesszük az omlettet. Végül egy bőséges kanál fűszeres guacamole következik. Majd a megpirított zsemletetőket rátesszük. Melegen, frissen tálaljuk.