Skip to content

Hot dog leveles tésztában

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Készítettem már korábban is hotdogot, aminek szintén nagy sikere volt nálunk. 
Kiváló vacsora ötlet ez a leveles tésztában sült hotdog!
Gyorsan elkészül, egyszerű az elkészítése és akár egy finom vendégváró is lehet egy gyerekzsúron. De a felnőttek is odáig lesznek érte, így érdemes egyből dupla adagot készíteni! 🙂


Hozzávalók 4 főre:

  • 1 cs (275 g) leveles tészta
  • 5 db (200 g) virsli
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 ek mustár
  • 2 ek olaj
  • 3 db csemegeuborka
  • 3-4 szelet trappista sajt
  • 1 db tojás
  • 1 ek szezámmag

 



Elkészítés:
A vöröshagymát félbevágjuk és felszeleteljük, majd az olajon megsütjük. A csemegeuborkákat karikára vágjuk. A leveles tésztát kiterítjük és a közepére, sorba állítjuk a virsliket. Megkenjük a mustárral, ráhalmozzuk a sült hagymát, erre a szeletelt sajtot, majd az uborka karikákkal megszórjuk. A virslik két oldalán a tésztát 45 fokos szögben bevagdossuk és jobbról-balról váltakozva behajtogatjuk, egymásra takarjuk a tésztát. (Remélem a fázisképem segítséget nyújt ebben!)
Ezután a felvert tojással szépen körbekenjük a tésztát és szezámmaggal meghintjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük és körülbelül 20 perc alatt megsütjük. Szeletekre vágjuk és tálaljuk. Frissen, forrón a legfinomabb, de mivel hidegen is remek, így uzsonnának is kiváló lehet.

 

 

Tipp: nekem nagy kedvencem a mézes, dijoni mustár, én evvel készítettem, isteni finom. Ha valaki szereti, ketchupot is tehet bele, így is érdemes kipróbálni.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük