Készítettem már korábban is hotdogot, aminek szintén nagy sikere volt nálunk.
Kiváló vacsora ötlet ez a leveles tésztában sült hotdog!
Gyorsan elkészül, egyszerű az elkészítése és akár egy finom vendégváró is lehet egy gyerekzsúron. De a felnőttek is odáig lesznek érte, így érdemes egyből dupla adagot készíteni! 🙂
Hozzávalók 4 főre:
- 1 cs (275 g) leveles tészta
- 5 db (200 g) virsli
- 1 db vöröshagyma
- 3 ek mustár
- 2 ek olaj
- 3 db csemegeuborka
- 3-4 szelet trappista sajt
- 1 db tojás
- 1 ek szezámmag
Elkészítés:
A vöröshagymát félbevágjuk és felszeleteljük, majd az olajon megsütjük. A csemegeuborkákat karikára vágjuk. A leveles tésztát kiterítjük és a közepére, sorba állítjuk a virsliket. Megkenjük a mustárral, ráhalmozzuk a sült hagymát, erre a szeletelt sajtot, majd az uborka karikákkal megszórjuk. A virslik két oldalán a tésztát 45 fokos szögben bevagdossuk és jobbról-balról váltakozva behajtogatjuk, egymásra takarjuk a tésztát. (Remélem a fázisképem segítséget nyújt ebben!)
Ezután a felvert tojással szépen körbekenjük a tésztát és szezámmaggal meghintjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük és körülbelül 20 perc alatt megsütjük. Szeletekre vágjuk és tálaljuk. Frissen, forrón a legfinomabb, de mivel hidegen is remek, így uzsonnának is kiváló lehet.
Tipp: nekem nagy kedvencem a mézes, dijoni mustár, én evvel készítettem, isteni finom. Ha valaki szereti, ketchupot is tehet bele, így is érdemes kipróbálni.