Skip to content

Hot dog a’la Sylvia

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Hot dognak, azaz forró kutyának nevezzük a kettévágott kiflibe helyezett forró virslit. Az elnevezés amerikai eredetű, de az étel állítólag német „találmány”. A bécsiek a hot dog eredetét a bécsi kolbászra a Wienerwurst-ra, a németek pedig a Frankfurterwurst-ra vezetik vissza. Tehát a hot dog: főtt virsli puha kifliben és általában mustárt tesznek a tetejére. Mustár helyett, vagy mellett sokféle szószt (ketchup, majonéz, chiliszósz, stb…) és/vagy felvágott zöldségeket, savanyúságot is tehetünk a virsli mellé a kiflibe. A hot dog világszerte töretlen népszerűségnek örvend! Akár az egyszerű vagy éppen egy „felturbózott” változata. Én főleg akkor készítem, ha a kisfiam barátai érkeznek és gyorsan szeretnék valami finom uzsonnát varázsolni nekik. Nálam a gyerekzsúron kiállta a próbát gyerekek és felnőttek örömére egyaránt! Próbáljátok ki ti is!

 
Hozzávalók 4 főre:
  • liszt
  • 3 nagy fej vöröshagyma
  • 2-3 dl étolaj
  • ketchup, dijoni mézes mustár
  • 4 db bécsi roppanós virsli
  • 4 csemegeuborka
  • 4 szelet bacon szalonna
  • 4 lapkasajt
  • 4 hot-dog kifli
Elkészítés:
A virsliket megfőzzük.
Amíg fő, a hagymát szeletekre vágjuk, majd forgassuk lisztbe (én zacskóba tettem és liszttel összeráztam) és süssük ki forró olajban, hogy ropogósak legyenek! Ha megsült, papírszalvétával kibélelt edénybe rakjuk, hogy a felesleges olaj le tudjon csepegni róla.
A kifliket vágjuk ketté és tegyünk bele sajtot.
A bacon szalonnát süssük ropogósra és helyezzük a sajt tetejére.
A kiflikbe rakjuk a megfőtt virsliket. Ketchuppal és dijoni mustárral bőségesen meglocsoljuk. Szórjunk rá a

pirított hagymából és a kockára vágott csemegeuborkából.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük