Hot dognak, azaz forró kutyának nevezzük a kettévágott kiflibe helyezett forró virslit. Az elnevezés amerikai eredetű, de az étel állítólag német „találmány”. A bécsiek a hot dog eredetét a bécsi kolbászra a Wienerwurst-ra, a németek pedig a Frankfurterwurst-ra vezetik vissza. Tehát a hot dog: főtt virsli puha kifliben és általában mustárt tesznek a tetejére. Mustár helyett, vagy mellett sokféle szószt (ketchup, majonéz, chiliszósz, stb…) és/vagy felvágott zöldségeket, savanyúságot is tehetünk a virsli mellé a kiflibe. A hot dog világszerte töretlen népszerűségnek örvend! Akár az egyszerű vagy éppen egy „felturbózott” változata. Én főleg akkor készítem, ha a kisfiam barátai érkeznek és gyorsan szeretnék valami finom uzsonnát varázsolni nekik. Nálam a gyerekzsúron kiállta a próbát gyerekek és felnőttek örömére egyaránt! Próbáljátok ki ti is!
- liszt
- 3 nagy fej vöröshagyma
- 2-3 dl étolaj
- ketchup, dijoni mézes mustár
- 4 db bécsi roppanós virsli
- 4 csemegeuborka
- 4 szelet bacon szalonna
- 4 lapkasajt
- 4 hot-dog kifli
pirított hagymából és a kockára vágott csemegeuborkából.