Skip to content

Hópihe szelet

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Isteni csokis és vaníliás krémmel valamint tejszínhabbal töltött puha tészta. A tetejét a kókuszreszelék teszi teljessé és ez adja meg a hópihe csodát neki. A sütemény garantált siker, érdemes kipróbálni!

Recept videóm: 

 

Hozzávalók: (6-7 főre, 30x36cm-es gáztepsi) 

A tésztához:

  • 7 db tojásfehérje
  • 7 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • 4 ek olaj
  • 1 cs sütőpor

A krémhez:

  • 7 db tojássárgája
  • 20 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 ek vanília aroma
  • 7 ek étkezési keményítő
  • 7 dl + 5 ek tej
  • 30 dkg vaj
  • 15 dkg étcsokoládé

További hozzávalók:

  • 4 dl habtejszín
  • 1 cs habfixáló
  • 2 ek porcukor
  • 30 dkg háztartási keksz
  • kb 2 dl tej
  • 1 ek méz
  • kb 6 ek kókuszreszelék

 

 

Elkészítés:

A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Óvatosan beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet, a cukrot és az olajat. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 170 fokra előmelegített sütőben körülbelül 15 perc alatt készre sütjük. Amikor langyosra hűlt, lehúzzuk a sütőpapírt és visszahelyezzük a tésztát a tepsibe.
Körülbelül 1 dl tejet egy kanál mézzel elkeverjük és a tésztát meglocsoljuk vele.
Elkészítjük a krémet: a tojássárgákat a keményítővel, a porcukorral, vaníliás cukorral, vanília aromával és 5 evőkanál tejjel alaposan elkeverjük. A maradék tejet melegíteni kezdjük. Hozzáadjuk a tojássárgás keveréket és sűrű pudingot főzünk. Ezután langyosra hűtjük és belekeverjük a felkockázott vajat. Ezt a krémet két részre osztjuk.
Az egyik marad a vaníliás, a másik pedig a csokoládés lesz. Mégpedig úgy, hogy az apróra tördelt csokit beledolgozzuk a krémbe. A habtejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük.
Összeállítjuk a süteményt. A tészta tetejére tesszük a csokis krémet. A maradék langyos tejbe áztatjuk a háztartási kekszet és szépen elrendezzük a krém tetején. A kekszre rákenjük a vaníliás krémet. Elegyengetjük szépen a tetején. Erre jön a tejszínhab. Végül a tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk.
A sütit egy éjszakára, de minimum 5-6 órára a hűtőbe tesszük pihenni. Ezután már szeletelhetjük és tálalhatjuk is.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük