Isteni csokis és vaníliás krémmel valamint tejszínhabbal töltött puha tészta. A tetejét a kókuszreszelék teszi teljessé és ez adja meg a hópihe csodát neki. A sütemény garantált siker, érdemes kipróbálni!
Hozzávalók: (6-7 főre, 30x36cm-es gáztepsi)
A tésztához:
- 7 db tojásfehérje
- 7 ek cukor
- 6 ek liszt
- 4 ek olaj
- 1 cs sütőpor
A krémhez:
- 7 db tojássárgája
- 20 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 ek vanília aroma
- 7 ek étkezési keményítő
- 7 dl + 5 ek tej
- 30 dkg vaj
- 15 dkg étcsokoládé
További hozzávalók:
- 4 dl habtejszín
- 1 cs habfixáló
- 2 ek porcukor
- 30 dkg háztartási keksz
- kb 2 dl tej
- 1 ek méz
- kb 6 ek kókuszreszelék
Elkészítés:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Óvatosan beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet, a cukrot és az olajat. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 170 fokra előmelegített sütőben körülbelül 15 perc alatt készre sütjük. Amikor langyosra hűlt, lehúzzuk a sütőpapírt és visszahelyezzük a tésztát a tepsibe.
Körülbelül 1 dl tejet egy kanál mézzel elkeverjük és a tésztát meglocsoljuk vele.
Elkészítjük a krémet: a tojássárgákat a keményítővel, a porcukorral, vaníliás cukorral, vanília aromával és 5 evőkanál tejjel alaposan elkeverjük. A maradék tejet melegíteni kezdjük. Hozzáadjuk a tojássárgás keveréket és sűrű pudingot főzünk. Ezután langyosra hűtjük és belekeverjük a felkockázott vajat. Ezt a krémet két részre osztjuk.
Az egyik marad a vaníliás, a másik pedig a csokoládés lesz. Mégpedig úgy, hogy az apróra tördelt csokit beledolgozzuk a krémbe. A habtejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük.
Összeállítjuk a süteményt. A tészta tetejére tesszük a csokis krémet. A maradék langyos tejbe áztatjuk a háztartási kekszet és szépen elrendezzük a krém tetején. A kekszre rákenjük a vaníliás krémet. Elegyengetjük szépen a tetején. Erre jön a tejszínhab. Végül a tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk.
A sütit egy éjszakára, de minimum 5-6 órára a hűtőbe tesszük pihenni. Ezután már szeletelhetjük és tálalhatjuk is.