Ez az egzotikus saláta ananásszal, sült csirkemellel és ropogós zöldségekkel készül. Most mézes-mustáros öntettel készítettem, de szoktam tartármártással is. Főleg nyáron, nekem nagy kedvencem. Ilyenkor nem mindig kívánok nehéz fogásokat, főtt ételeket.
@szilviamalmos Hozzávalók: ( 4 fő ) 1 db jégsaláta 10 dkg rukkola 20 dkg ananász 60 dkg csirkemell filé 2 db alma 15 dkg feta 15 dkg csemege kukorica 2 db paradicsom só, -bors ízlés szerint kb. 4 ek olaj öntethez: 1 dl olívaolaj 2 ek méz 2 ek mustár 1 tk citromlé 1 mk fehérborecet 1 mk bors Facebook oldalam: Sylvia Gasztro Angyal Weboldalam: sylviagasztroangyal.hu #fyp #foryou #foryoupage #sylviagasztroangyal #gasztro #gasztroblogger #gasztronómia #recept #receptvideo #egyszerurecept #salata #csirkemell #homemadefood #yummy #hogyankészült #magyartiktok #kitchen #konyha ♬ Cooking – Vioo Sound
Hozzávalók: ( 4 fő )
- 1 db jégsaláta
- 10 dkg rukkola
- 20 dkg ananász
- 60 dkg csirkemell filé
- 2 db alma
- 15 dkg feta
- 15 dkg csemege kukorica
- 2 db paradicsom
- só, -bors ízlés szerint
- kb. 4 ek olaj
öntethez:
- 1 dl olívaolaj
- 2 ek méz
- 2 ek mustár
- 1 tk citromlé
- 1 mk fehérborecet
- 1 mk bors
Elkészítés:
A megtisztított csirkemellet apró kockákra vágjuk. Egy kevés olajon sóval, borssal ízesítve készre sütjük.
A zöldségeket is előkészítjük. Az almát lereszeljük. Az ananászt a paradicsomot és a fetát kockákra vágjuk.
Az öntet hozzávalóit alaposan elkeverjük. Összeállítjuk a salátát: egy nagy tálba tesszük az összes hozzávalót. A felaprított jégsalátát, rukkolát, a sült húst, paradicsomot, kukoricát, ananászt, almát és a fetát. Ízlés szerint meglocsoljuk a mézes-mustáros öntettel. Tálakba adagoljuk és fűszervajas pirítóssal tálaljuk.