Skip to content

Hawaii csirkemell saláta, mézes-mustáros öntettel

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Ez az egzotikus saláta ananásszal, sült csirkemellel és ropogós zöldségekkel készül. Most mézes-mustáros öntettel készítettem, de szoktam tartármártással is. Főleg nyáron, nekem nagy kedvencem. Ilyenkor nem mindig kívánok nehéz fogásokat, főtt ételeket.

 

@szilviamalmos Hozzávalók: ( 4 fő ) 1 db jégsaláta 10 dkg rukkola 20 dkg ananász 60 dkg csirkemell filé 2 db alma 15 dkg feta 15 dkg csemege kukorica 2 db paradicsom só, -bors ízlés szerint kb. 4 ek olaj öntethez: 1 dl olívaolaj 2 ek méz 2 ek mustár 1 tk citromlé 1 mk fehérborecet 1 mk bors Facebook oldalam: Sylvia Gasztro Angyal Weboldalam: sylviagasztroangyal.hu #fyp #foryou #foryoupage #sylviagasztroangyal #gasztro #gasztroblogger #gasztronómia #recept #receptvideo #egyszerurecept #salata #csirkemell #homemadefood #yummy #hogyankészült #magyartiktok #kitchen #konyha ♬ Cooking – Vioo Sound


Hozzávalók:  ( 4 fő )

  • 1 db jégsaláta
  • 10 dkg rukkola
  • 20 dkg ananász
  • 60 dkg csirkemell filé
  • 2 db alma
  • 15 dkg feta
  • 15 dkg csemege kukorica
  • 2 db paradicsom
  • só, -bors ízlés szerint
  • kb. 4 ek olaj

öntethez:

  • 1 dl olívaolaj
  • 2 ek méz
  • 2 ek mustár
  • 1 tk citromlé
  • 1 mk fehérborecet
  • 1 mk bors

 

 

 

 

Elkészítés:

A megtisztított csirkemellet  apró kockákra vágjuk. Egy kevés olajon sóval, borssal ízesítve készre sütjük.
A zöldségeket is előkészítjük. Az almát lereszeljük. Az ananászt a paradicsomot és a fetát kockákra vágjuk.
Az öntet hozzávalóit alaposan elkeverjük. Összeállítjuk a salátát: egy nagy tálba tesszük az összes hozzávalót. A felaprított jégsalátát, rukkolát, a sült húst, paradicsomot, kukoricát, ananászt, almát és a fetát. Ízlés szerint meglocsoljuk a mézes-mustáros öntettel. Tálakba adagoljuk és fűszervajas pirítóssal tálaljuk.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük