Skip to content

Harmonika hús burgonyapürével

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 



Egy ízletes, finom pácban pihen a hús néhány órát. Ettől már alapjáraton szuper íze lesz. Ráadásul olyan finomságokkal vannak a „husi zsebek” megtöltve, mint például: a gomba és a paradicsom, vagy egy kis sajt. Érdemes kipróbálni!


Hozzávalók 4 főre:

  • 1,5 kg csont nélküli sertéskaraj
  • 20 dkg ementáli vagy trappista sajt
  • 2 db paradicsom
  • 20 dkg gomba
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • só-, bors ízlés szerint
A páchoz:
  • 2 ek citromlé
  • 1 ek mustár
  • 4 ek szójaszósz
  • 4 ek olaj

 

 



Elkészítés:

A megtisztított húst egy éles késsel, 1 – 1,5 centiméterenként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. (Nekem a kedvenc hentesem megcsinálta helyettem :))
Elkészítjük a pácot: a citromlét, az olajat, a mustárt és a szójaszószt elkeverjük, majd egy ecset segítségével jól bekenjük vele a húst a szeletek között is. A sajtot, a gombát, a fokhagymát, a paradicsomot szeletekre vágjuk és elkezdjük a hússzeleteket megtölteni: egy szelet sajt, egy karika paradicsom, 2-3 szelet gomba, pár szelet fokhagyma kerül minden zsebecskébe.

 

Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Amikor elkészült az egész hús megtöltése, akkor egy alufóliába csomagoljuk és néhány órát a hűtőben állni hagyjuk. Akár előző este is elkészíthetjük. Ezután 200 fokra előmelegített sütőben 60-70 percig sütjük, majd a fóliából kibontva még körülbelül 20 percig.
Bármilyen körettel finom, nálunk burgonyapüré volt a kívánság hozzá.

 

videoSaját recept videóm:

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük