Skip to content

Hagymás baconös rakott csirkemell spirál burgonyával

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 


A rakott ételek mindig hálásak, mert könnyen, gyorsan és változatosan elkészíthetőek. Most nálam a hús csirkemell volt, de filézett csirkecombból vagy sertéshúsból is szoktam készíteni. A bacon és a hagyma isteni ízt ad neki, a tejföltől és a sajttól pedig nagyon finom szaftos lesz. Sokféleképpen variálható, próbáljátok ki így is, ahogy most tálaltam a családomnak.


Hozzávalók 4 főre:

  • 80 dkg csirkemell filé
  • 20 dkg bacon
  • 2 db kápia paprika
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 kis tubus (70 g) Piros Arany csemege paprikakrém
  • 20 dkg trappista sajt
  • 20 dkg gépsonka vagy csirkemell sonka
  • só-, bors-, szárnyas fűszerkeverék ízlés szerint
  • kb. fél dl olaj
  • 1 pohár (150 g) tejföl

 

 

Elkészítés:

A megtisztított csirkemellet szétnyitjuk és szeleteljük, majd enyhén kiklopfoljuk. Ízesítjük sóval, borssal, és szárnyas fűszerkeverékkel. Egy serpenyőben kevés olajon pár perc alatt a hússzeletek mindkét oldalát elősütjük, majd egy tepsibe sorakoztatjuk őket. A sütésből visszamaradt olajjal meglocsoljuk és a Piros Arany krémmel megkenjük a szeleteket. A bacont kockára vágjuk, a hagymát felszeleteljük, a kápia paprikát nagyobb darabokra vágjuk. Ezután a húsra tesszük a hagymaszeleteket, a bacon kockákat, majd a piros kápia paprikát is. Betakarjuk egy-egy szelet sonkával, egy kanál tejfölt elkenünk rajtuk és megszórjuk bőségesen reszelt sajttal.

 

 

A sütőt előmelegítjük 180 fokra és körülbelül 40 perc alatt szép pirosra sütjük az ételt. Köretnek spirál burgonyát készítettem mellé, de burgonyapürével is ajánlom nektek.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük