Először a Burger Kingben ettem és nagyon szerettem mindig a rántott hagymakarikát. Később a mirelit változatot vásároltam és sütöttem néha, amikor megkívántam. De amióta ismerem ezt a változatot, azóta már csak itthon készítem. Ráadásul a zsemlemorzsás panírtól lágyabb, ízletesebb szerintem ez a sörös bunda.
Hozzávalók 4 főre:
- 50 dkg vöröshagyma
- 1 dl sör
- 15 dkg finomliszt
- 1 db tojás
- 2 dl tej
- só ízlés szerint
- kb. 3-4 dl olaj a sütéshez
Elkészítés:
A megtisztított hagymát vastagra szeleteljük és gyűrűire szedjük. A tojást szétválasztjuk. A tejet csomómentesre keverjük a liszttel, a tojássárgájával és a sörrel. Ízesítjük kevés sóval. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a sörös masszához keverjük óvatosan! A hagymakarikákat a sörtésztában megforgatjuk (egyszerűbb és gyorsabb módszer egy nagyobb edényben lévő masszába tesszük az összes hagymát), majd felhevített olajban mindkét oldalukat megsütjük. Melegen, frissen tálaljuk. Körete lehet bármilyen húsételnek, de főfogásként is megállja a helyét, valamilyen finom mártogatóssal készítve.