Leveles tésztát érdemes otthon tartanod, mert bármikor sütit varázsolhatsz gyorsan belőle!
Jó kis „találmány” mivel még, ha kezdő szakács is vagy, könnyen készíthetsz belőle változatos süteményeket, akár sós, akár édes ízekre vágysz.
Én most az édes ízre szavaztam és még akadt egy üveg meggybefőtt is a spejzomban :).
Ez a habos, gyümölcsös süti jutott az eszembe, nem vagyok nagyon édesszájú, de ez valami mennyei!
Remélem, ha kipróbáljátok, igazat adtok nekem majd!
Hozzávalók 5-6 főre:
Vaníliás krémhez:
- 2 cs vaníliás puding
- 8 dl tej
- 3 ek kristálycukor
- 25 dkg margarin
Meggyes krémhez:
- 1 ü magozott meggybefőtt
- 8 ek búzadara
- 3 ek barnacukor
Habhoz:
- fél l tejszín
Tésztához:
- fél kg leveles tészta
Elkészítés:
Ha a tészta kiengedett, ketté vágjuk. Kinyújtjuk az egyik tésztát egy 25*35 cm-es téglalapra. Egy tepsi hátán készre sütjük (sütőpapíron sütve egyszerűbb lehet), 180 fokon körülbelül 15 perc perc alatt. A másikat is kinyújtjuk, de ezt kockákra vágjuk, majd így sütjük meg.
A meggyes krémhez a meggy levét felfogjuk, elkeverjük benne a búzadarát és a cukrot, majd állandó keverés mellett besűrűsítjük.
A meggyet (aki akarja apróbbra vághatja, én egészben hagytam) belekeverjük a krémbe. Ezt a krémet még langyosan az alsó lapra simítjuk. A vaníliás krémhez a tejben felfőzzük a pudingporokat a cukorral, majd ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a habosra kevert margarint. Ezt a krémet a meggyes krémre simítjuk.
A tejszínt felverjük keményre, majd rásimítjuk óvatosan a vaníliás krémre. A tetejét kirakjuk a tészta kockákkal és porcukorral megszórva tálaljuk.