A világ legegyszerűbb, szuperfinom, sütés nélküli, túrós süteménye! 🙂
A neve tényleg találó, mert valóban élvezet a fogyasztása ennek a nagyon habos, vaníliakrémes és plusz még túrós sütinek.
Hozzávalók 6 főre:
Tésztához, első réteg:
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 5 dkg porcukor
- 5 dkg puha vaj
- 1 dl tej
- 25 dkg túró
- 10 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2,5 dl habtejszín
- 2 cs vaníliás krémpor, főzés nélküli (pl. Gála vagy Aranka)
- 5 dl tej
- 1 cs vaníliás cukor
- 2,5 dl habtejszín
- 5 dkg porcukor
- kb. 5 dkg reszelt ét-, vagy tejcsokoládé
Elkészítés:
A darált kekszet összegyúrjuk a cukorral, a tejjel és a puha vajjal. (Ha esetleg nem áll össze, akkor még adunk hozzá kevés tejet.) Ezután egy kb. 20×30 cm-es tepsibe egy kevés darált kekszet szórunk, hogy ne ragadjon le és belenyomkodjuk kézzel a keksz masszát. A tejszínt kemény habbá verjük a cukorral (összesen a szükséges 5 decilitert), majd elfelezzük. Az egyik felét összekeverjük a túróval és a vaníliás cukorral, majd a keksz tésztára simítjuk. A vaníliás krémport a vaníliás cukorral és a tejjel 3 percig habverővel keverjük, majd a túrókrémre kenjük. Ezután a megmaradt tejszínhabot a vaníliás krémre tesszük. A végén reszelt csokival megszórjuk a sütit és néhány órára a hűtőbe tesszük.