Itt van végre a jó idő, hamarosan itt a kánikula ideje is, ilyenkor pedig a legjobb egy hűs gyümölcsleves. Friss gyümölcsből, mirelitből vagy befőttből egyaránt készíthetünk finom gyümölcsleveseket.
Egy újabb változat:
Hozzávalók 4 főre:
- 1 doboz (400 g) ananász darabolt konzerv
- 1 doboz (400 g) barack befőtt
- 1 üveg (680 g) meggybefőtt
- 1 cs puncs pudingpor
- 1 ek citromlé
- 2 cs vaníliás cukor
- szegfűszeg, fahéj, szerecsendió, cukor ízlés szerint
- kb. 2 dl főzőtejszín
Elkészítés:
Az összes gyümölcsöt levével együtt egy nagyobb fazékba öntjük. Kevés vizet adunk még hozzá, annyit, amennyi levest főzni szeretnénk. A barackot előtte kockákra vágjuk, ha az ananász nem darabolt, hanem karika, akkor azt is. Hozzáadjuk a szegfűszeget, fahéjat, (ami lehet egész, illetve őrölt is ízlés szerint), szerecsendiót, valamint a citromlevet. Forrástól számítva kb. 5 percig főzzük. A pudingport kikeverjük a tejszínnel, a vaníliás cukorral és a cukorral, majd a leveshez öntjük. Néhány perc alatt összeforraljuk, ezután jól lehűtve tejszínhabbal, illetve vanília fagyival tálaljuk.