Egy különleges tejszínes, gyömbéres tésztát készítettem. Ja, és persze husi is van benne. 🙂 Nagyon ízletes a szósz, nálunk kedvenc lett most, az biztos.
Hozzávalók: ( 4 fő )
- 40 dkg spagetti
- 50 dkg csirkemell filé
- 3-4 ek olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 db vöröshagyma
- 4 db sárgarépa
- fél csokor petrezselyemzöld
- 1 kisebb gyömbér
- kb. 3 dl tejszín
- só, – bors ízlés szerint
- 5 dkg parmezán
Elkészítés:
Egy kevés olívaolajon az apró kockákra vágott csirkemellet megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A serpenyőből kiszedjük a húst és félretesszük. Ugyanebben a serpenyőben párolni kezdjük a félkarikára vágott vöröshagymát. A répát kockákra vágjuk és a hagymához adjuk. Sóval, borssal ízesítjük. Amikor megpuhultak a zöldségek, akkor a húst visszatesszük a serpenyőbe. A zúzott fokhagymát is hozzáadjuk. A tejszínt hozzáöntjük és az egészet összerottyantjuk. A friss gyömbért az ételhez reszeljük. A végén friss petrezselyemzölddel és reszelt parmezánnal megszórjuk a tetejét. Spagettivel tálaljuk.