Skip to content

Grízes vaníliás krémes

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Valamilyen megmagyarázhatatlan ok miatt, a tejbegrízes sütiket mindenki szereti. A tejbegríz nem csak reggelire finom, hanem sütemény töltelékeként is, mivel kellemesen lágy és krémes lesz tőle a sütemény.

Hozzávalók 4 főre:

  • 30 dkg háztartási keksz

A grízes krémhez:

  • 1 liter tej
  • 10 dkg búzadara
  • 8 ek cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

A vanília krémhez:

  • 1 liter tej
  • 2 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • 8 ek cukor
  • 4 db tojás sárgája

A tetejére:

  • 4 dl cukrozott habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag habfixáló
  • 5 dkg étcsokoládé

 

 

 

Elkészítés:

Egy mélyebb tepsi (az enyém mérete: 38×26 cm) alját kirakjuk a háztartási keksszel.
Elkészítjük a grízes krémet: a tejből, búzadarából, cukorból illetve vaníliás cukorból tejbegrízt főzünk. Ezt a masszát ráöntjük a keksz tetejére.
Elkészítjük a vaníliás krémet is: A tejből, pudingporból, cukorból és a tojás sárgájából sűrű pudingot főzünk. Még melegen a grízes krémre simítjuk.
A süteményt pár órán keresztül hűtőben pihentetjük, hogy alaposan összeálljon. A végén a tetejére tesszük a habfixálóval kemény habbá vert tejszínt és megszórjuk reszelt étcsokoládéval.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük