Valamilyen megmagyarázhatatlan ok miatt, a tejbegrízes sütiket mindenki szereti. A tejbegríz nem csak reggelire finom, hanem sütemény töltelékeként is, mivel kellemesen lágy és krémes lesz tőle a sütemény.
Hozzávalók 4 főre:
- 30 dkg háztartási keksz
A grízes krémhez:
- 1 liter tej
- 10 dkg búzadara
- 8 ek cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
A vanília krémhez:
- 1 liter tej
- 2 csomag főzős vaníliás pudingpor
- 8 ek cukor
- 4 db tojás sárgája
A tetejére:
- 4 dl cukrozott habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag habfixáló
- 5 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
Egy mélyebb tepsi (az enyém mérete: 38×26 cm) alját kirakjuk a háztartási keksszel.
Elkészítjük a grízes krémet: a tejből, búzadarából, cukorból illetve vaníliás cukorból tejbegrízt főzünk. Ezt a masszát ráöntjük a keksz tetejére.
Elkészítjük a vaníliás krémet is: A tejből, pudingporból, cukorból és a tojás sárgájából sűrű pudingot főzünk. Még melegen a grízes krémre simítjuk.
A süteményt pár órán keresztül hűtőben pihentetjük, hogy alaposan összeálljon. A végén a tetejére tesszük a habfixálóval kemény habbá vert tejszínt és megszórjuk reszelt étcsokoládéval.