Csirkemell helyett más grillezni való húst is készíthetünk ugyanígy, például pulykamellet, marhahátszínt vagy szűzpecsenyét.
Nagyon finom, ízletes fogás, érdemes kipróbálni!
Hozzávalók 4 főre:
- 80 dkg csirkemell filé
- 4 ek olaj
- 2 ek dijoni mustár
- 4 ek (kb. 1 doboz vagyis 70 g) sűrített paradicsom
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 tk csípős Piros Arany krém
- 1 ek méz
- bors-, grill fűszersó ízlés szerint
Elkészítés:
A megtisztított csirkemellet szeletekre vágjuk, kissé klopfoljuk. Egy tálban összekeverjük a pác hozzávalóit: az olajat, a mustárt, a zúzott fokhagymát, a sűrített paradicsomot, a mézet, borsot, grill fűszersót és a Piros Aranyat.
A hússzeleteket alaposan bedörzsöljük a páccal és egy zárható edényben néhány órára, vagy akár egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Amikor a faszén parázslik, akkor grillrácson, néhányszor megforgatva körülbelül 15 perc alatt készre sütjük. Köretként én majonézes észt burgonyasalátát készítettem mellé.