A tarja viszonylag zsírosabb része a sertésnek, ezért tökéletesen alkalmas sütésre és grillezésre is. Érdemes bepácolni néhány órára, hogy omlósabb és még finomabb legyen a végeredmény. Egy szelet ízletes és tökéletesen megsütött tarja, még azokat is elcsábítja, akik egyébként nem rajonganak különösebben a sertéshúsért :).
Korábbi grill receptjeim után próbáljátok ki a mostani változatot is!
Hozzávalók 4 főre:
- 8 szelet csont nélküli tarja
- 1 tk grill fűszerkeverék
- 1 tk színes borskeverék
- 8 gerezd fokhagyma
- 1 tk chili pehely
- 4-5 ek mustár
- 1 kk só
- kb. 1 dl olaj
Elkészítés:
A megtisztított tarjaszeleteket nagyon enyhén kiklopfoljuk. Az inas részeknél bevagdossuk a húst.
Elkészítjük a pácot: az olajhoz adjuk a zúzott fokhagymát, a borsot, chilit és a grill fűszerkeveréket. Jól elkeverjük. A hússzeleteket megkenjük a mustárral és egy zárható tetejű edénybe sorakoztatjuk őket Ezután a korábban elkészített páccal meglocsoljuk. Ha van rá lehetőség, egy éjszakát a hűtőben állni hagyjuk. Sütés előtt kevés sóval meghintjük a hússzeleteket.
Parázsló faszénen, grillrácson, vagy tárcsán többször megforgatva készre sütjük. (Alufóliával letakarva a sütőben is megsüthető.)
Én most franciasalátát készítettem hozzá.