Hogy miért éppen ez a három zöldség?
A válasz egyszerű, éppen ezt találtam a hűtőben és mivel könnyű köretre vágytam, gondoltam egy kis fűszerezéssel gyorsan megoldhatom a feladatot :).
A grillezett zöldségek fogyasztása egy remek és gyors megoldás ahhoz, hogy a napi vitamin bevitelünket növeljük, a derékbőségünket viszont csökkentsük. Ráadásul roppant egyszerűen és változatosan elkészíthető, még kezdők számára sem kihívás. Szeretem még grillezni a padlizsánt, a paradicsomot, a lilahagymát, a gombát, a spárgát, a kaliforniai és a kápia paprikát stb. A grillezett zöldségeket többféleképpen lehet elkészíteni – a szabadban (faszenes, vagy lávaköves grillsütőn) és a konyhában, grill alatt a sütőben, vagy a grillserpenyőben.
Én most az utóbbit használtam, íme:
Hozzávalók 4 főre:
- 4 db sárgarépa
- 2 db salátacukkini
- 2 cső kukorica
- 4-5 ek olivaolaj
- só-, bors-, Maggi Ízvarás ételízesítő ízlés szerint
Elkészítés:
A kukoricákat megfőzzük és félbevágjuk. A sárgarépát és a cukkinit megmossuk, a répát meghámozzuk. Mindkét zöldséget vékonyan, hosszában felszeleteljük. Egy tányérra vagy tálcára sorakoztatjuk őket. Majd fűszerezzük ízlés szerint: sóval, borssal és az ételízesítővel. Olivaolajjal meglocsoljuk. Kevés ideig pihentetjük, majd egy grillserpenyőben megsütjük a zöldségcsíkokat és a kukoricát is. Nálunk ez köret szokott lenni, hal vagy hús mellé, a zöldségeket mindig változatom, éppen mit kívánunk meg, vagy éppen mit találok otthon. 🙂