Egy isteni finom, téli vitaminsaláta, többek között körtével és gránátalmával. Ez az egész megkoronázva pirított baconnel és a számomra nagy kedvenc balzsamecetkrémmel.
Hozzávalók 4 főre:
- 15 dkg salátakeverék (jégsaláta, radicchio, endívia, rucola, stb.)
- 20 dkg bacon szalonna
- 2 db körte
- 1 marék dió
- 1 db gránátalma
- fél citrom leve
- kb. 4 ek olivaolaj
- só-, bors ízlés szerint
- kb. 8 ek balzsamecetkrém
Elkészítés:
A megmosott salátát elosztjuk 4 darab tálkában. Citromlével és 1-1 evőkanál olivaolajjal meglocsoljuk. Sóval, borssal ízesítjük ízlés szerint. A bacon szalonnát kockára vágjuk és megpirítjuk. A diót durvára vágjuk, a körtét felszeleteljük. A gránátalmát megpucoljuk. A salátát megszórjuk pirított baconnel és a gránátalma magokkal. A körte szeleteket a saláta közepére helyezzük. Durvára vágott dióval meghintjük és körülbelül 2 evőkanál balzsamecetkrémmel meglocsoljuk. (Természetesen lehet több is a balzsamecetkrém, ez is ízlés dolga. Én imádom és ezért nem szoktam méregetni, hanem alaposan meglocsolom vele a salátámat.)