Skip to content

Görög saláta sült csirkemellel

Print Friendly, PDF & Email

 

 

A görög saláta mediterrán jellegű salátaféleség, hagyományos görög étel. A lelke, ami nem hiányozhat egy alapreceptből sem, az a feta sajt és az olívabogyó. Ezek mellett a  görögök azt tesznek bele, amit épp otthon találnak. Úgy tartják, minél színesebb, annál jobb!
A jellegzetes és gazdag ízvilágú saláta önmagában vagy köretként is tökéletes.

 

 

Hozzávalók: ( 4 fő )

A salátához:

  • 1 db kígyóuborka
  • 3 db paradicsom
  • 1 db lilahagyma
  • 20 dkg feta sajt
  • 10 dkg zöld vagy fekete magozott olívabogyó
  • só, -bors ízlés szerint
  • 80 ml olívaolaj
  • 1 tk szárított oregánó
  • 2 tk vörösborecet vagy fehérborecet

A húshoz:

  • 4 szelet csirkemell
  • só, -bors ízlés szerint
  • 1-2 ek sült csirke fűszersó
  • 0,5 dl olaj

 

 

Elkészítés:

A megtisztított lilahagymát félbe vágjuk és vékonyan felszeleteljük. A paradicsomot cikkekre az uborkát kockákra vágjuk. A zöldségeket egy nagyobb tálba tesszük, hozzákeverjük az olívabogyót. Végül óvatosan beleforgatjuk a felkockázott fetát.
Elkészítjük az öntetet:  az olívaolajat, a vörösborecetet, a sót, a borsot és az oregánót összekeverjük. Meglocsoljuk a salátát vele és egy-két órát állni hagyjuk a hűtőben.
Közben elkészítjük a csirkemellet. A hús szeleteket sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és sült csirke fűszersóval is megszórjuk. Egy serpenyőben, kevés olajon megsütjük mindkét oldalát. Szoktam kontakt grillben is sütni, úgy még kényelmesebb és nagyon finom.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük