Skip to content

Görög gyümölcsleves

Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

Szuper egyszerű és gyorsan elkészíthető gyümölcsleves a nyári kánikulába. Ráadásul még főzni sem kell.

 

Hozzávalók: ( 4 fő )

  • 1 l 100%-os narancslé
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • 30 dkg mirelit erdei gyümölcs
  • 1 doboz (480 g ) őszibarack konzerv
  • 20 dkg friss eper
  • fél citrom leve
  • 2 ek cukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 1 tk vanília aroma
  • 2 dl habtejszín

 

 

 

 

Elkészítés:

A narancslét a meggybefőtt levét, a barack levét, a habtejszínt és a vanília aromát egy edénybe öntjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat majd összeturmixoljuk.
Az őszibarackot apró darabokra vágjuk és a meggyel, erdei gyümölccsel együtt szintén a gyümölcsleveshez adjuk. Jól elkeverjük. Hűtőbe tesszük néhány órára vagy akár egy éjszakára. Az epret felszeleteljük és tálalás előtt adjuk a leveshez. Tejszínhabbal tálaljuk.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük