Szuper egyszerű és gyorsan elkészíthető gyümölcsleves a nyári kánikulába. Ráadásul még főzni sem kell.
Hozzávalók: ( 4 fő )
- 1 l 100%-os narancslé
- 1 üveg magozott meggybefőtt
- 30 dkg mirelit erdei gyümölcs
- 1 doboz (480 g ) őszibarack konzerv
- 20 dkg friss eper
- fél citrom leve
- 2 ek cukor
- 2 cs. vaníliás cukor
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 tk vanília aroma
- 2 dl habtejszín
Elkészítés:
A narancslét a meggybefőtt levét, a barack levét, a habtejszínt és a vanília aromát egy edénybe öntjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat majd összeturmixoljuk.
Az őszibarackot apró darabokra vágjuk és a meggyel, erdei gyümölccsel együtt szintén a gyümölcsleveshez adjuk. Jól elkeverjük. Hűtőbe tesszük néhány órára vagy akár egy éjszakára. Az epret felszeleteljük és tálalás előtt adjuk a leveshez. Tejszínhabbal tálaljuk.