Nincs időd vacsorát főzni, de szívesen ennél gyorsan valami meleget?
Készíts melegszendvicset!
Számtalan variáció létezik, már én is mutattam nektek néhányat és még fogok is. Nálunk nagyon népszerű a melegszendvics, soha nem lehet megunni, rengeteg változatban készítem, kétszer egyforma még sosem sikerült.
Most gombás krémmel készült.
Hozzávalók: ( 4 főre )
- 40 dkg csiperke gomba
- 4-5 ek olaj
- 1 ek liszt
- 1 dl tejszín
- 1 dl tejföl
- só-, bors-, kakukkfű ízlés szerint
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- fél csokor petrezselyemzöld
- 20 dkg trappista sajt
- kenyér
Elkészítés:
A vöröshagymát finomra vágjuk és megdinszteljük az olajon. Hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát és megpároljuk. Közben ízesítjük sóval, borssal, kakukkfűvel ízlés szerint és a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk. A tejfölt és a tejszínt egy tálba öntjük és a liszttel csomómentesre keverjük. Amikor a gomba megpuhult, hozzáöntjük a habarást. Kis lángon, kevergetve sűrűre főzzük. A végén belekeverjük még az apróra vágott petrezselyemzöldet is. Picit várunk, hogy kihűljön a krém, majd a kenyér szeleteket bőségesen megkenjük vele. Megszórjuk a reszelt sajttal és a sütőben aranyszínűre sütjük.
Tipp: amikor gombapörkölt készül nálam és esetleg marad belőle (sokszor még nem fordult elő :)) , akkor a maradékból készítek melegszendvicset. A pörkölthöz adok liszttel elkevert tejfölt, kicsit összeforralom, hogy jól besűrűsödjön és ezt a keveréket kenem a kifli vagy kenyér szeletekre.