Egy izgalmas étel csirkemellből, gombával, paradicsommal és bazsalikommal. Filézett csirkecombból is érdemes kipróbálni! Frissen készítve a legfinomabb.
Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell filé
- 3 ek liszt
- 1 tk őrölt fűszerpaprika
- 6 ek olaj
- 1 ek vaj
- só,-bors ízlés szerint
- 40 dkg csiperke gomba
- 1 db vöröshagyma
- 1 cs friss bazslikom
- 3 db paradicsom
- 15 dkg trappista sajt
Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk és szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A lisztet elkeverjük a pirospaprikával és a hússzeleteket beleforgatjuk. Egy serpenyőbe olajat hevítünk és közepes lángon elősütjük a húst oldalanként 2-3 perc alatt. Ezután egy tepsibe átszedjük. Ugyanebben a serpenyőben elkészítjük a párolt gombát is. Az ízletes sült húsos olajhoz adunk még egy kevés olajat és a vajat. A finomra vágott hagymát megdinszteljük rajta. Rátesszük a felszeletelt gombát is és puhára pároljuk. Sóval, borssal ízesítjük. Az elősütött csirkemell szeletekre halmozzuk a gombát. Erre teszünk egy-két karika paradicsomot és bazsalikom levelet. Végül meghintjük reszelt sajttal a tetejét. Alufóliával letakarjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát és 200 fokon pár perc alatt megpirítjuk a tetejét. Hasábburgonyával tálaltam.