Dobd fel ezzel a krémes, tejszínes gombamártással a szárazabb fogásokat!
Remek kiegészítője lehet sülteknek, párolt húsoknak és tésztáknak is. Egy ízletes mártással a legunalmasabb ételek is új életre kelnek.
Hozzávalók 4 főre:
- 50 dkg csiperke gomba
- 3 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- só-, bors ízlés szerint
- 1 tk őrölt fűszerpaprika
- 1 tk Piros Arany paprikakrém
- 2 dl főzőtejszín
- 1 tk étkezési keményítő
Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk és szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát. A tűzről félrehúzzuk és megszórjuk a pirospaprikával és felöntjük egy kevés vízzel. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Ízesítjük sóval, borssal és a paprikakrémmel. Amikor a gomba megpuhult, hozzáadjuk a keményítővel elkevert tejszínt is. Pár perc alatt összerottyantjuk.