Egy ízletes mártással még a legunalmasabb ételek is új életre kelnek!
A gyorsan és könnyen elkészíthető tejszínes gombamártás remek kiegészítője lehet sülteknek, párolt húsoknak, zöldségeknek. Ízlés szerinti zöldfűszerekkel (például rozmaring, kakukkfű, bazsalikom) még változatosabbá tehetjük.
Hozzávalók 4 főre:
- 50 dkg csiperkegomba
- 3 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- só-, bors ízlés szerint
- 1,5 dl főzőtejszín
- 1 cs petrezselyemzöld
- 3 dl zöldségleves (leveskockából)
- 1 ek étkezési keményítő
Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk és szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a gombát és addig pároljuk, ameddig a levét elfövi. Felöntjük a zöldséglevessel, ízesítjük sóval, borssal és kis lángon körülbelül 10 percig főzzük. A tejszínt elkeverjük az étkezési keményítővel, majd 1-2 kanál forró léből keverünk hozzá. Ezután a gombához adjuk és 1-2 perc alatt összerottyantjuk. Végül friss petrezselyemzölddel megszórjuk a tetejét.
Köszönöm a receptet, ez valami isteni lett 🙂
De örülök! 🙂 Nagyon szívesen.