Skip to content

Gombamártás

Print Friendly, PDF & Email

 

 

Egy ízletes mártással még a legunalmasabb ételek is új életre kelnek!
A gyorsan és könnyen elkészíthető tejszínes gombamártás remek kiegészítője lehet sülteknek, párolt húsoknak, zöldségeknek. Ízlés szerinti zöldfűszerekkel (például rozmaring, kakukkfű, bazsalikom) még változatosabbá tehetjük.

Hozzávalók 4 főre:

  • 50 dkg csiperkegomba
  • 3 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • só-, bors ízlés szerint
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 1 cs petrezselyemzöld
  • 3 dl zöldségleves (leveskockából)
  • 1 ek étkezési keményítő

 

 

Elkészítés:

A gombát megtisztítjuk és szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a gombát és addig pároljuk, ameddig a levét elfövi. Felöntjük a zöldséglevessel, ízesítjük sóval, borssal és kis lángon körülbelül 10 percig főzzük. A tejszínt elkeverjük az étkezési keményítővel, majd 1-2 kanál forró léből keverünk hozzá. Ezután a gombához adjuk és 1-2 perc alatt összerottyantjuk. Végül friss petrezselyemzölddel megszórjuk a tetejét.

 

 

2 thoughts on “Gombamártás”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük