Egy könnyen elkészíthető, nagyon finom krémes csoda, ami mindenkit el fog bűvölni!
A karácsonyhoz nálam hozzátartozik a gesztenye és a gesztenyés desszertek. Így ezt a klasszikus desszertet a tiramisut átalakítottam gesztenyéssé, ráadásul pohárkrém formában. 20 perc munkával kész is egy elegáns, ünnepi desszert.
Hozzávalók 4 főre:
- 25 dkg gesztenyepüré
- 10 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 2 ek porcukor
- 2 dl kávé
- 2 ek cukor
- 15 dkg babapiskóta (ha lehet korong formájú)
- 1 ek holland kakaópor
- 1 ek díszítő elem
Elkészítés:
Elkészítünk egy pohár kávét, amit ízlés szerint cukorral (én 2 ek cukrot adtam hozzá) elkeverünk. Langyosra hűtjük. A habtejszínt a porcukorral felverjük.
A gesztenyepürét elkeverjük a mascarponéval és óvatosan a tejszínhabot is hozzáadjuk. A krémet egy nyomózsákba tesszük és előkészítünk 4 darab poharat.
Összeállítjuk a tiramisut: a poharak aljába nyomunk egy kis krémet. Ezután az édes kávéba mártott babapiskótát teszünk. Majd még egy krém és egy sor piskóta következik. A tetejét gesztenyés krémmel zárjuk és a kakaóporral megszórjuk, valamint díszítjük tetszésünk szerint. Jól behűtve tálaljuk.