Skip to content

Gesztenyés tiramisu

Print Friendly, PDF & Email

 

 

Egy könnyen elkészíthető, nagyon finom krémes csoda, ami mindenkit el fog bűvölni!
A karácsonyhoz nálam hozzátartozik a gesztenye és a gesztenyés desszertek. Így ezt a klasszikus desszertet a tiramisut átalakítottam gesztenyéssé, ráadásul pohárkrém formában. 20 perc munkával kész is egy elegáns, ünnepi desszert.

Hozzávalók 4 főre:

  • 25 dkg gesztenyepüré
  • 10 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 2 ek porcukor
  • 2 dl kávé
  • 2 ek cukor
  • 15 dkg babapiskóta (ha lehet korong formájú)
  • 1 ek holland kakaópor
  • 1 ek díszítő elem

 

 

Elkészítés:

Elkészítünk egy pohár kávét, amit ízlés szerint cukorral (én 2 ek cukrot adtam hozzá) elkeverünk. Langyosra hűtjük. A habtejszínt a porcukorral felverjük.
A gesztenyepürét elkeverjük a mascarponéval és óvatosan a tejszínhabot is hozzáadjuk. A krémet egy nyomózsákba tesszük és előkészítünk 4 darab poharat.
Összeállítjuk a tiramisut: a poharak aljába nyomunk egy kis krémet. Ezután az édes kávéba mártott babapiskótát teszünk. Majd még egy krém és egy sor piskóta következik. A tetejét gesztenyés krémmel zárjuk és a kakaóporral megszórjuk, valamint díszítjük tetszésünk szerint. Jól behűtve tálaljuk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük