Ez egy villámgyors, de mégis különleges tésztaétel.
Hihetetlen, de 15 perc alatt elkészül. Őszinte leszek, én nem szeretem a rákféléket, tengeri herkentyűket. De a gyermekem nem rám hasonlít, nagyon szereti és az ő kedvében próbáltam járni ezzel az étellel.
Sok receptből válogatva alkottam meg a sajátomat. Hatalmas boldogság volt, amikor azt hallottam, hogy:
„Anya, ez isteni lett, jobb, mint az étteremben!” ❤️
Hozzávalók: (4 főre)
- 40 dkg garnélarák
- 1 db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 ek olivaolaj
- 1,5 dl száraz fehérbor
- só,-bors ízlés szerint
- 1 kk chili
- 1 ek provence-i fűszerkeverék
- 1 tk étkezési keményítő
- 1 cs petrezselyemzöld
- 1,5 dl magas zsírtartalmú főzőtejszín
- 40 dkg spagetti
- 5 dkg parmezán
Elkészítés:
A spagettit forrásban lévő vízben, az előírásnak megfelelően készre főzzük.
A megtisztított vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd az olivaolajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított garnélákat, kicsit átkeverjük, majd beleöntjük a fehérbort is. Körülbelül 7-8 percig pároljuk. Közben ízesítjük sóval, borssal, provence-i fűszerkeverékkel, chilivel. Hozzáöntjük az étkezési keményítővel kikevert tejszínt és újabb 2 perc alatt összeforraljuk a szószt. Végül apróra vágott friss petrezselyemzölddel megszórjuk a tetejét. Összekeverjük a szószt a kifőtt spagettivel és frissen tálaljuk. Aki szereti egy kevés friss citromlével még pikánsabbá teheti! Parmezánt kínáljunk mellé!