Egy gyorsan elkészíthető, egyszerű, mégis kiadós étel. Hasábburgonya nélkül, még „alak barátnak” is nevezhető. Untam már a hagyományos csirkés fogásokat, így alkottam meg ezt a variációt. Azt hiszem nem utoljára, mivel nagyon tetszett a családomnak, próbáljátok ki ti is!
Hozzávalók 4 főre:
- 1 kg csirkemell filé
- 5 ek olivaolaj
- 1 ek provencei fűszerkeverék
- 1 ek sültcsirke fűszerkeverék
- só-, bors-, majoranna ízlés szerint
Tálaláshoz:
- 2 db lilahagyma
- 2 db paradicsom
- só-, bors-, fehérborcet ízlés szerint
- Tzatziki
Elkészítés:
A húst megmossuk és felcsíkozzuk, majd egy tálba tesszük. Meglocsoljuk az olivaolajjal és megszórjuk a fűszerekkel. Néhány óráig a pácban pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek. Ezután egy nagyobb serpenyőben megsütjük a csirkemell csíkokat. A lilahagymát és a paradicsomot félkarikára vágjuk. Ízesítjük sóval, borssal és egy kevés fehérborecettel meglocsoljuk. A tányéron szépen elrendezzük a sülthúst, mellé tálaltam a hagymát és a paradicsomot. Köretként hasábburgonyát sütöttem és tzatzikivel kínáltam. Ízletes, nagyon finom, gyorsan összedobható étel.