A jeges kávé mellett a másik kedvenc italom nyáron a Frappé. A jeges kávé ugye bár egy hosszú tejeskávé, vanília fagyival és tejszínhabbal. A Frappé viszont instant kávéporból készül, cukorral ízesítve, finomra tört jéggel és pici tejjel. Mixer vagy tejhabosító szükséges hozzá. Görögországban népszerű nyári hűsítő ital. Érdemes kipróbálni!
@szilviamalmos fb oldalam: Sylvia Gasztro Angyal weboldalam: sylviagasztroangyal.hu Hozzávalók: (1 fő) 2 tk instant kávé cukor ízlés szerint kb. 1 dl víz 0,5 dl tej jégkocka #fyp #foryou #foryoupage #sylviagasztroangyal #egyszerurecept #gasztronómia #recept #receptvideó #gasztroblogger #gasztroblog #frappé ♬ Morning Coffee – Chevy & Nalba
Hozzávalók: ( 1 fő )
- 2 tk instant kávé
- 2-3 ek cukor ( ízlés szerint )
- kb. 1 dl hideg víz
- 0.5 dl tej
- jégkocka
Elkészítés:
A kávét a cukrot, a vizet és sok jeget egy smoothie készítőbe tesszük. Pár másodperc alatt összeturmixoljuk, úgy hogy még kissé jeges, darabos maradjon. Egy hosszú pohárba töltjük és a tetejére öntjük a tejet. Szívószállal tálaljuk a csodás hűsítőnket.