Ha szereted a salátákat, akkor örülhetsz, ugyanis a saláták királynőjének a receptjét osztom meg most!
Ennek a salátának is számos változata létezik. Fogyaszthatod magában, de kitűnő köret is lehet belőle. Gondoltad volna, hogy a Franciasaláta – bár a neve nem ezt mutatja – magyar étel? Eredetileg maradékokból készült, amiket a szakácsok már nem tudtak volna mihez felhasználni. Természetesen ma már nem így van, sőt a nagy vendégségek kulcspontja ez a könnyen elkészíthető étel. Kőbe vésett szabály nincs rá, hogy milyen alapanyagokból készíthető, de az tuti, hogy zöldborsó és majonéz mindig található benne. Én így készítem:
@szilviamalmos Fb oldalam: Sylvia Gasztro Angyal Weboldalam: sylviagasztroangyal.hu Hozzávalók (4 főre): 45 dkg franciasaláta keverék 3 db csemege uborka 1 db alma tartármártás 1 ek ételízesítő só, bors, citromlé,porcukor ízlés szerint #fyp #foryou #foryoupage #sylviagasztroangyal #gasztro #gasztroblogger #gasztronómia #kaja #receptvideo #recept #salata #majonezes #franciasalata #hidegtal #eloetel ♬ original sound – Ibiza Records
Hozzávalók 4 főre:
- 45 dkg franciasaláta keverék
- fél doboz kukorica konzerv (kb. 170 g)
- 2-3 db csemege uborka
- 1 db alma
- tartármártás
- 1 tk ételízesítő
- só-, bors-, citromlé-, porcukor ízlés szerint
Elkészítés:
A franciasaláta keveréket ételízesítővel ízesített vízben, néhány perc alatt roppanósra főzzük. Az almát meghámozzuk, csutkáját kivágva apróra vágjuk. Ugyanakkorára vágjuk az uborkát is. Az így előkészített alapanyagokra öntjük a tartármártást. Ha szükséges ízesítjük még sóval, borssal, citromlével, cukorral. Lehet saláta, előétel vagy akár hideg körete bármilyen hideg tojás ételnek, sültnek, sonkatekercsnek. Tálalásig hűtőbe tesszük.