Habcsók – a legjobb, ami a tojásfehérjével történhet!
Az édes és ropogós habcsók lehet pici, nagy, kerek vagy karika, többféle ízű, kerülhet karácsonyfára vagy mellé nasinak. A cukorral felvert tojásfehérje egyszerűen nagyszerű desszert.
Bizony visszavonhatatlanul beindult a karácsonyi láz… Az adventi és az ünnepi asztalra kerülnek nálunk a gyönyörű krémes habcsókok is. Íme:
Hozzávalók (25 db nagyobb habcsók, vagy 40-50 db kisebb jön ki ebből az adagból):
- 4 db tojásfehérje
- fél kk borkősav
- 1 csipet só
- 2 ml mandulaaroma
- 20 dkg kristálycukor
- tetszőleges színű ételfestékek
Elkészítés:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a borkősavval és a sóval. Apránként beleszórjuk a cukrot is és tovább verjük addig, amíg az teljesen fel nem oldódik benne. Végül belekeverjük a fehérjehabba a mandulaaromát. A masszát osszuk tálakba, annyifelé, ahány árnyalatú, színű habcsókot szeretnénk készíteni,és színezzük mindegyik adagot egy kevés ételfestékkel. (Nekem kék és sárga színű festékem volt és körülbelül 2-2 kiskanálnyit tettem a fehérjehabba.) Evőkanállal kis halmokat tegyünk belőlük sütőpapírral bélelt tepsibe.
Majd 120 fokra előmelegített sütőben 1 órán át szárítsuk azokat. Majd kapcsoljuk ki a készüléket és hagyjuk benne hűlni a habcsókokat legalább 2 órán át, de még jobb, ha egy egész éjszakán keresztül.