Egyszerű, gyors, olcsó, de roppant ízletes!
Igazából egy rántott leves alap, amit ecettel ízesítünk és amibe tojásokat engedünk vagy keverünk.
Hozzávalók 4 főre:
- 3 ek olaj
- 4 db tojás
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 tk őrölt fűszerpaprika
- 3 ek finomliszt
- 1 ek 20 %-os ecet
- só-, bors-, ételízesítő ízlés szerint
Elkészítés:
Az olajon a lisztből világos rántást készítünk, beletesszük a zúzott fokhagymát, picit átpirítjuk, majd a tűzről félrehúzva megszórjuk a pirospaprikával. Felengedjük kb. 1,5 liter vízzel. Ízesítjük ételízesítővel, sóval és borssal. Kb. 5 perc alatt összeforraljuk és lehúzzuk ismét a tűzről. Mivel az ecettől kicsit felhabzik a leves, ezért így adjuk az ételhez. Visszatesszük a tűzre, amikor forr, takaréklángra vesszük és óvatosan beleütjük a tojásokat. Lassan főzzük, kb. 7-8 percig, hogy a tojások sárgája is megfőjön. Közben ne kevergessük ha azt szeretnénk, hogy egyben maradjanak a tojások! Aki szereti, tálaláskor egy kanál tejfölt is adhat hozzá, nem rontja el, sőt!
Fincsi levesnek tűnik, mindenképp kipróbálom! ☺️
Köszönöm szépen 🙂
Kedves Sylvia! Én ezt a leves leginkább akkor főzöm, amikor krumplipürét készítek és a krumpli főzőlevét használom fel.
Hidd el, hogy sokkal finomabb, mint csak vízzel készítve. Persze előfordult már velem is, hogy csak víz került a tojáslevesbe, úgy is finom. Amit én még szoktam beletenni, az a köménymag őrölve és a legvégén zellerzölddel megszórva.
Köszönöm szépen! Kitűnő ötlet, ki fogom próbálni! 🙂