Korábban készítettem már Fettucini Alfredo-t, egy isteni, krémes metélt tésztát Alfredo szósszal.
Ez a mostani egy „felturbózott” változat, csirkével, brokkolival és baconnel. Hihetetlenül könnyű elkészíteni, mégis egy nagyon ízletes tésztás főétel.
Hozzávalók 4 főre:
- 80 dkg csirkemellfilé
- 20 dkg bacon szalonna
- 4 gerezd fokhagyma
- só,-bors ízlés szerint
- 1,5 dl tej
- 4 dl habtejszín
- 2 ek olivaolaj
- 1 fej brokkoli
- 5 dkg reszelt parmezán
- 50 dkg metélt tészta
Elkészítés:
A bacont apró kockákra vágjuk, a csirkemellet csíkokra. Egy kevés olivaolajon a bacont ropogósra sütjük és hozzáadjuk a húst is. Fehéredésig pirítjuk, ízesítjük sóval és borssal. A zúzott fokhagymát is belekeverjük. A tejet és a tejszínt hozzáöntjük, elkeverjük és felforraljuk. Ezután alacsony hőmérsékleten főzzük tovább. Közben hozzáadjuk a megtisztított, rózsáira szedett brokkolit. Puhára főzzük az ételt. A végén belekeverjük a parmezánt is.
Közben a tésztát al dente-re, vagyis nem túl puhára főzzük. A szósszal elkeverjük és frissen kínáljuk.
Én még extra parmezánnal megszórva tálaltam.