Skip to content

Fettucini Alfredo csirkével és baconnel (Metélt tészta Alfredo szósszal)

Print Friendly, PDF & Email

 

 

Korábban készítettem már Fettucini Alfredo-t, egy isteni, krémes metélt tésztát Alfredo szósszal.
Ez a mostani egy „felturbózott” változat, csirkével, brokkolival és baconnel. Hihetetlenül könnyű elkészíteni, mégis egy nagyon ízletes tésztás főétel.

Hozzávalók 4 főre:

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg bacon szalonna
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só,-bors ízlés szerint
  • 1,5 dl tej
  • 4 dl habtejszín
  • 2 ek olivaolaj
  • 1 fej brokkoli
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 50 dkg metélt tészta

 

 

 

Elkészítés:

A bacont apró kockákra vágjuk, a csirkemellet csíkokra. Egy kevés olivaolajon a bacont ropogósra sütjük és hozzáadjuk a húst is. Fehéredésig pirítjuk, ízesítjük sóval és borssal. A zúzott fokhagymát is belekeverjük. A tejet és a tejszínt hozzáöntjük, elkeverjük és felforraljuk. Ezután alacsony hőmérsékleten főzzük tovább. Közben hozzáadjuk a megtisztított, rózsáira szedett brokkolit. Puhára főzzük az ételt. A végén belekeverjük a parmezánt is.
Közben a tésztát al dente-re, vagyis nem túl puhára főzzük. A szósszal elkeverjük és frissen kínáljuk.
Én még extra parmezánnal megszórva tálaltam.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük