Skip to content

Ferrero Roche házilag

Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

Tejcsokoládéval és mogyoródarabkákkal borított ropogós ostya, lágy mogyorós töltelékkel, közepén egy szem mogyoróval!
Ugye ismerős nektek is?  Én nagyon szeretem. Bizony, bizony házilag is elkészíthető. Tökéletes választás különleges alkalmakra és akár ajándékba is adható ez a finomság!

 

@szilviamalmos fb oldalam: Sylvia Gasztro Angyal weboldalam: sylviagasztroangyal.hu #fyp #foryou #foryoupage #sylviagasztroangyal #gasztro #gasztroblogger #egyszerűrecept #receptvideo #desszert #ferrerorocher #csokoládé #gasztronómia #gasztroblog ♬ Rockin’ Around The Christmas Tree – Brenda Lee


Hozzávalók: ( 4 fő )

  • 1 cs. ( 20 dkg ) kakaós töltött ostya
  • 15-20 dkg nutella
  • 25 dkg tejcsokoládé
  • 10 dkg mogyoró

 

 

 

Elkészítés:

A töltött ostyát aprítógépben összezúzzuk és a nutella háromnegyedével összedolgozzuk. Ne legyen túl lágy a massza! Ezután nem túl vékonyra kinyújtjuk, majd körülbelül öt centiméter átmérőjű, kör alakúra kiszaggatjuk. A közepükre tesszünk egy kevés nutellát és egy szem mogyorót. Ezután összezárjuk a tésztát és golyót formázunk belőle. Egy órát a hűtőben állni hagyjuk. A tejcsokit vízgőz felett megolvasztjuk és belekeverjük  a maradék durvára vágott mogyorót. Az ostya golyókat bevonjuk vele. A legegyszerűbb, ha egy hústűre vagy fogvájóra szúrjuk és belemártjuk a csokiba. Egy rácson hagyjuk megdermedni és már fogyaszthatjuk is. Nekem 25 darab apró Ferrero lett belőle, de legközelebb kicsit nagyobbakat fogok készíteni.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük