Skip to content

Feketeerdő muffin

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Ha rajongója vagy a Feketeerdő tortának és szereted a muffinokat, akkor ez az egyik kedvenced lesz!
Az íze hasonlít a jól ismert tortára, viszont jóval hamarabb elkészül és kezdő háziasszonyok is pikk-pakk az asztalra varázsolhatják. A látvány is önmagáért beszél, olyan gyönyörűek ezek a kis süti falatok! 🙂


Hozzávalók 4 főre (12 db):

A tésztához:

  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg kristálycukor
  • 10 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1/4 tk szódabikarbóna
  • 1/2 tk sütőpor
  • 2 csipet só
  • 5 dkg holland kakaópor
  • 1 tk vanília aroma
  • 1 dl tej

A krémhez:

  • 1 üveg (350 g) meggybefőtt
  • kb. 2-3 dl meggylé (a befőtt leve)
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2,5 dl habtejszín
  • 1,5 csomag habfixáló
  • kb. 2-3 ek cukor (a meggykrémhez és a tejszínhabhoz)

A díszítéshez:

  • fél tábla ét- vagy tejcsokoládé

 

 


Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A muffin formákat kivajazzuk, vagy a muffin papírokat elhelyezzük benne. Egy nagy tálba tesszük a szobahőmérsékletű vajat és habverővel simára keverjük. Beleöntjük a cukrot és néhány percig kikeverjük a vajjal, hogy lágy, könnyed állagú legyen. Ezután egyesével hozzáadjuk a tojásokat és jól elkeverjük. Egy másik tálba kimérjük a száraz hozzávalókat: lisztet, szódabikarbónát, sütőport, sót, kakaóport és összekeverjük őket. A vanília aromát és a tejet kimérjük és elkeverjük őket. A vajas krémhez apránként, felváltva adagoljuk a lisztes, illetve a tejes keveréket. Végül alaposan összekeverjük az egészet és a formákba kanalazzuk a masszát. Kb. 15 percig sütjük, de tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Még a formában 5-10 percig hűlni hagyjuk, majd kivesszük a formából és így hűtjük ki teljesen.
Közben elkészítjük a meggyes krémet. A kimagozott meggybefőttet leszűrjük. A levéből körülbelül 3 deciliternyit egy lábasban melegíteni kezdünk. Hozzáadjuk a cukrot és a pudingport, majd folyamatos keverés mellett készre főzzük. Ezután hozzákeverjük a meggyszemeket. (Díszítéshez tegyünk félre néhány szemet.)
Közben a tejszínt is felverjük a cukorral és a habfixálóval. A kész muffinokról levesszük a papírt és félbevágjuk őket. Az alsó részre helyezünk a meggyes krémből és erre pedig a tejszínhabból. A muffinok tetejét ráhelyezzük és kevés tejszínhabbal díszítjük. Egy szem meggyel és reszelt csokoládéval megszórva kínáljuk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük