Hasonló pitét láttam meg egy szlovák blog oldalán, más gyümölccsel és csoki nélkül. A málna szezon „megihletett” és a krémhez is úgy gondoltam, hogy még-még-még lehet fokozni a hatást. Hát persze, hogy a fehércsokival! Mondjátok meg ti, hogy szerintetek, hogyan sikerült!?
Hozzávalók 7-8 főre:
A tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 10 dkg porcukor
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 1 db tojás
- egy csipet só
A krémhez:
- 3 dl habtejszín
- 25 dkg mascarpone
- 20 dkg fehércsokoládé
- 1 cs habfixáló
Az összeállításhoz:
- 3 ek málnalekvár
- 30 dkg málna
- 2 ek mandula
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük minimum 1 órára. (A tészta lágy és puha.) Ezt követően jól átgyúrjuk és lisztezett deszkán kinyújtjuk és sodrófával a kivajazott, kilisztezett pite formába tesszük. A 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. A megsült tésztát málnalekvárral megkenjük. A krémhez 1 dl tejszínt felmelegítünk és megolvasztjuk benne a csokit és kihűtjük. A maradék 2 dl tejszínt a habfixálóval felverjük és hűtőbe tesszük. A mascarponét kikeverjük a kihűlt, olvasztott csokival és óvatosan hozzákeverjük a felvert tejszínhabot is. A lekváros tésztára kenjünk egy réteget a krémből, és tegyünk rá a málnaszemekből. Végül rákenjük a krém maradék felét. A süti tetejét szépen feldíszítjük a megmaradt málnaszemekkel, és megszórjuk az előzőleg száraz serpenyőben megpirított mandulaforgáccsal. Ezután bízzuk a hűtő gondjaira és ha kellően lehűlt, szeletekre vágva tálaljuk.