Skip to content

Fehérboros cukkinis-csirkemelles fusilli tészta

Print Friendly, PDF & Email

 

 

Gyorsan szeretnél valami igazán különlegeset enni? Ebédre vagy vacsorára is tökéletes ez a fehérboros, gombás, cukkinis csirkemell ragu. Igazi ízkavalkád, nagyon finom!

Hozzávalók 4 főre:

  • 50 dkg fusilli tészta
  • 60 dkg csirkemell filé
  • 1 db (kb. 25 dkg) cukkini
  • 25 dkg csiperke gomba
  • 10 dkg aszalt paradicsom
  • 1.5 dl száraz fehérbor
  • só-, bors ízlés szerint
  • 4 ek olaj
  • 1 tk étkezési keményítő
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 ek zsálya
  • 1 ek bazsalikom
  • 5 dkg reszelt parmezán

 

 

 

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk és kockákra vagy csíkokra vágjuk. A cukkinit kockákra vágjuk, a gombát pedig felszeleteljük. Az olajon a finomra vágott vöröshagymát dinsztelni kezdjük, majd hozzáadjuk a csirkemell kockákat. Fehéredésig pároljuk és hozzáadjuk a cukkinit, valamint a gombát is. Fűszerezzük sóval, borssal, zsályával és bazsalikommal. Körülbelül 10 perc után beleöntjük a fehérbort és egy kevés vizet. A ragut megközelítőleg 15 percig pároljuk. Végül az aszalt paradicsomot is belekeverjük. Ha túl nagy darabok lennének, akkor vágjuk a számunkra megfelelő méretűre. Pár perc alatt puhára főzünk mindent.
Egy kevés vízzel kikeverjük az étkezési keményítőt és besűrítjük vele az ételt.
A tésztát az előírásnak megfelelően kifőzzük. Az elkészült raguval elkeverjük.
Parmezánna megszórva a tetejét, már tálalhatjuk is.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük