Ez egy egyszerű, ízletes saláta, ami bármilyen sültek, húsok kísérője lehet, vagy akár könnyű előételként is fogyasztható.
Hozzávalók 2 főre:
Öntethez:
- 1 dl extraszűz oliva olaj
- kb. 2-3 ek jó minőségű fehérborecet
- só, bors
- kevés méz
Salátához:
- 10 dkg rukkola saláta
- 3 db paradicsom
- fél kígyóuborka
- egy db kisebb piros kaliforniai paprika
- parmezánsajt
Elkészítés:
Egy tálba tesszük a rukkola salátát, majd a tetszőleges darabokra vágott paradicsomot, uborkát és kaliforniai paprikát. Az öntet hozzávalóit alaposan összekeverjük (ha van rá lehetőség előre elkészíthetjük, hogy az ízek jobban összeérjenek), majd a zöldségekre locsoljuk.
Parmezán forgáccsal megszórva tálaljuk.