Skip to content

Fakanalas csokis sütemény

Print Friendly, PDF & Email

 

 

Hihetetlenül egyszerű, gyorsan elkészíthető és nagyon finom sütemény. Kezdő háziasszonyok is nyugodtan elkészíthetik, a siker garantált lesz.
A csokis ízek kedvelői imádni fogják.

 
Hozzávalók 4 főre:
A tésztához:

  • 35 dkg finomliszt
  • fél kocka (12,5 dkg) margarin
  • 10 dkg cukor
  • 2,5 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db citrom reszelt héja

A mázhoz:

  • 20 dkg vaj
  • 5 dkg holland kakaópor
  • 15 dkg porcukor
  • 7 ek tej

 

 

 

Elkészítés:

Először is egy tálban a tojásokat fehéredésig keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az olvasztott margarint és a tejet. Jól elkeverjük, majd a többi hozzávalót is hozzáadjuk: a lisztet, sót, sütőport és a reszelt citromhéjat. Alaposan kikeverjük, majd a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe (körülbelül 23-33 cm) öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. Mint mindig, érdemes most is tűpróbát végezni! A megsült sütemény tetejére egy fakanál nyelével lyukakat nyomkodunk. Minél több lyukat csinálunk, annál több helyen lesz máz, és annál finomabb lesz.
Elkészítjük a mázat: egy lábasban a vajat, a porcukrot, kakaóport és a tejet melegíteni kezdjük. Simára keverjük, forralni nem kell, csak összemelegíteni! Az így elkészült mázat a sütemény tetejére öntjük, hagyjuk, hogy belefolyjon a lyukakba is. Picit hagyjuk dermedni, majd kockára vágva tálaljuk is. Porcukorral díszíthetjük a tetejét.

 

 

4 thoughts on “Fakanalas csokis sütemény”

  1. Kőröspataki Éva

    Ugy örülök hogy megtaláltam a recepted.
    Ha van a te recepted gondolkodás nélkül azt választom.
    Most sül a süti imádom a pontos leirást. ÉS MINDIG SZUPER LESZ.
    Köszönet érte te tényleg angyal vagy 😍❤

  2. Bérces Péterné

    Már a látványra is be indul a ” de finom lehet ” érzés…….minden képen ki próbálom !! Köszönöm !! 😀 !

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük