Képzeljétek el, hogy a ropogós, fahéjas, leveles tészta rétegek között krémes, tejszínes mascarpone krém van. Azt hiszem így már sejthető, hogy a siker garantált!
Hozzávalók 4 főre:
- 50 dkg leveles tészta
- 25 dkg mascarpone
- 3 dl habtejszín
- 1 cs habfixáló
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- 1 ek fahéj
- 2 ek holland kakaópor
A tetejére:
- 2 ek porcukor
- 1 tk fahéj
Elkészítés:
A leveles tésztát kinyújtjuk és megszórjuk mindkét felét az előtte összekevert fahéjjal és kakaóporral. Azután két akkora részre vágjuk, amilyen méretű tepsiben szeretnénk elkészíteni a süteményt. A lapokat sütőpapírral elválasztva egymásra tesszük úgy, hogy a tetejére is teszünk sütőpapírt, amire egy tepsit fektetünk. 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 15 percig sütjük.
Ez idő alatt elkészítjük a krémet: a tejszínhabot a habfixálóval felverjük, majd hozzákeverjük a kétféle cukrot. Végül a lágy mascarponét is hozzáadjuk.
Miután a lapok kihűltek, laponként a tepsibe tesszük őket, amiket a krémmel kenünk meg. A tetejét is megkenjük, majd egy kevés fahéjjal megszórjuk. Egy-két órát a hűtőben pihentetjük, amíg összeáll.