Nagy előnye ennek a pohárkrémnek, hogy szinte bármilyen gyümölccsel elkészíthetjük. Ha nincs otthon friss gyümölcs, fagyasztott erdei gyümölccsel, eperrel, málnával is ugyanolyan finom. Tökéletes egy vacsora lezáráshoz, kellően krémes és gyümölcsös. Villámdesszertnek is megfelel, gyorsan összedobható!
@szilviamalmos Facebook oldalam: Sylvia Gasztro Angyal Weboldalam: sylviagasztroangyal.hu #fyp #foryou #foryoupage #sylviagasztroangyal #gasztro #gasztroblogger #gasztronómia #gasztrotúra #recept #poharkrem #desszert #gyumolcs #malnaeper #egyszerurecept ♬ Lips Are Movin – Meghan Trainor
Hozzávalók 4 főre:
- 40 dkg erdei gyümölcs (friss vagy mirelit)
- 5-7 dkg cukor
- egy nagy pohár (330 g) görög natúr joghurt
- 5 dkg porcukor
- 1 tk étkezési keményítő
- 1 db citrom vagy lime
- 2 tk vanília aroma
- 1 cs (150 g) piskóta tallér vagy zabkeksz
Elkészítés:
Egy lábasba tesszük a gyümölcsöt (egy keveset félreteszünk a tetejéhez) a cukorral, egy citrom reszelt héjával, egy evőkanál citromlével és összefőzzük. Akit zavarják a magok, leturmixolhatja, én nem szoktam, sőt szeretem, ha kis darabokban érződik a gyümölcs. Az étkezési keményítőt kikeverjük kevés vízzel és a forrásban lévő gyümölcsszószhoz adjuk, besűrítjük vele. A joghurtot a porcukorral, a vanília aromával összekeverjük. A kekszet durvára törjük.
Jöhet a rétegezés. A poharak aljába teszünk kevés kekszet, erre teszünk egy réteg kihűtött gyümölcsszószt, rájön a joghurtos rész, és így tovább. Addig folytatjuk, amíg az alapanyagok el nem fogynak. A tetejét néhány szem gyümölccsel díszítjük és jól behűtve tálaljuk.