Könnyű, nyári desszert és még a sütőt sem kell bekapcsolni. Eperből készítettem, de érdemes más gyümölcsökkel is próbálkozni, például: málna, szeder, ribizli, vagy akár vegyes gyümölcsből is finom lehet. Cukor nélkül pedig még „alakbarátnak” is mondható.
Hozzávalók 4 főre:
- 25 dkg túró
- 2 nagy pohár (2x 400 g) natúr görög joghurt
- egy csipet só
- 2 cs vaníliás cukor
- 5-7 ek cukor ízlés szerint
- 2 cs zselatin (2×10 g)
- 50 dkg eper
Tálaláshoz:
- tejszínhab
Elkészítés:
Egy nagyobb tálba tesszük a túrót és egy villával összenyomkodjuk. Hozzáadjuk a joghurtot, a cukrot, a vaníliáscukrot és a sót. Alaposan összedolgozzuk egy botmixerrel. Az eper felét apróra vágjuk, a másik felét pedig felszeleteljük. Az apróra vágott epret a túrókrémhez keverjük. A zselatint 1,5 dl vízben felmelegítjük és a krémhez keverjük. (Nem szabad forralni!)
Egy őzgerinc formát fóliával kibélelünk és a krémet beleöntjük. A tetejét beborítjuk az eper szeletekkel és ráhajtjuk a fóliát. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap kiborítjuk a formából és szeletelve tálaljuk. Tejszínhabot kínálhatunk mellé.