Skip to content

Epres túrós joghurtos őzgerinc

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Könnyű, nyári desszert és még a sütőt sem kell bekapcsolni. Eperből készítettem, de érdemes más gyümölcsökkel is próbálkozni, például: málna, szeder, ribizli, vagy akár vegyes gyümölcsből is finom lehet. Cukor nélkül pedig még „alakbarátnak” is mondható. 

Hozzávalók 4 főre:

  • 25 dkg túró
  • 2 nagy pohár (2x 400 g) natúr görög joghurt
  • egy csipet só
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 5-7 ek cukor ízlés szerint
  • 2 cs zselatin (2×10 g)
  • 50 dkg eper

 

Tálaláshoz:

  • tejszínhab

 

 

 

Elkészítés:

Egy nagyobb tálba tesszük a túrót és egy villával összenyomkodjuk. Hozzáadjuk a joghurtot, a cukrot, a vaníliáscukrot és a sót. Alaposan összedolgozzuk egy botmixerrel. Az eper felét apróra vágjuk, a másik felét pedig felszeleteljük. Az apróra vágott epret a túrókrémhez keverjük. A zselatint 1,5 dl vízben felmelegítjük és a krémhez keverjük. (Nem szabad forralni!)
Egy őzgerinc formát fóliával kibélelünk és a krémet beleöntjük. A tetejét beborítjuk az eper szeletekkel és ráhajtjuk a fóliát. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap kiborítjuk a formából és szeletelve tálaljuk. Tejszínhabot kínálhatunk mellé.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük